Follow us

Πάσχα στην Ελλάδα | Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

MissBloom TEAM
πασχα

Ανάσταση με τελετουργικά έθιμα που πάνε πίσω στο χρόνο σε ιστορικές Παλιές Πόλεις ή θαλασσινός Επιτάφιος με κοσμοπολίτικο νησιώτικο χρώμα; Φυσιολατρικές εκδρομές σε καταρράκτες, ολάνθιστους αρχαιολογικούς χώρους και κάστρα ή χαλάρωση και μπάνιο σε χρυσές αμμουδιές; Πολυτελές resort με πλούσιο Πασχαλινό πρόγραμμα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα για κάθε ηλικία ή ανεξάρτητη βίλα με θέα και απόλυτη ηρεμία; Adults-only ή οικογενειακά;

Από την Κρήτη και τις Κυκλάδες ως το Ιόνιο κι από τις εξοχές αλλά και τα παράλια της Πελοποννήσου στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας κι από τις Παπαδιαμαντικές Σποράδες ως το Πήλιο αλλά και την άγνωστη στους πολλούς Θεσσαλική εξοχή, η Ελλάδα γιορτάζει φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Ανάσταση και το Πάσχα με την καρδιά της κι εμείς ταξιδεύουμε και δεν χορταίνουμε καλοσωρίζοντας την καλοκαιρινή σεζόν.

Αττική - Αργοσαρωνικός

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Από τις περιφορές των επιταφίων στα Αναφιώτικα όπως του Αγίων Αναργύρων, της Αγίας Αικατερίνης και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, μέχρι τον Λυκαβηττό όπου ο Άγιος Γεώργιος και ο Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων προσφέρουν την πιο εντυπωσιακή θέα για να θαυμάσουμε τα βεγγαλικά την Ανάσταση, το Πάσχα του 2024 η πόλη γιορτάζει με τον δικό της τρόπο. Φέτος που οι γιορτές πέφτουν Μάιο, τα παράλια της Αττικής μας περιμένουν για ρομαντική Ανάσταση δίπλα στη θάλασσα όπως στο νησιωτικό ξωκκλήσι των Ιμβριων στο Λαγονήσι. Ο Αργοσαρωνικός έχει τα δικά του τελετουργικά παρά θιν’ αλός, από τον θαλασσινό Επιτάφιο της Ύδρας μέχρι τη συνάντηση των Επιταφίων υπό το φως των κεριών στην πλατεία της Ντάπιας, το "Χριστός Ανέστη" στη γυναικεία μονή των Αγίων Πάντων, εν μέσω σχεδόν νεκρικής σιγής και το κάψιμο μιας βάρκας κατά την Ανάσταση θυμίζοντας τη γιορτή της Αρμάτας.

"Elaia Luxury Suites": Ιδιωτικότητα και πολυτέλεια σε πρώτο πλάνο

Ο ιδανικός προορισμός διακοπών αλλά και σύντομων αποδράσεων περιμένει όποιον θέλει να βιώσει την απόλυτη εμπειρία κάτω από έναν όρο: "απόλυτη ιδιωτικότητα και διακριτική πολυτέλεια". Με πολλαπλές επιλογές high-end διαμονής το "Elaia Luxury Suites" έχει κάτι για κάθε είδους ταξιδιώτη που αρέσκεται στην προσωποποιημένη premium φιλοξενία. Όχι σε μία, ούτε σε δύο αλλά σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες ανά την Ελλάδα από τα νότια προάστια μέχρι την Μύκονο και τη Μήλο, οι βίλες και οι μεζονέτες του portfolio της "Elaia Luxury Suites" αποτελούν το τέλειο ορμητήριο για απόδραση στα down town σημεία της κάθε περιοχής. Σύγχρονο design και comfort φιλοσοφία συνθέτουν το μωσαϊκό της γοητευτικής φιλοξενίας στα πιο προικισμένα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας ξεκινώντας από την Γλυφάδα και φτάνοντας στο Λαγονήσι και στη Βούλα ενώ την δική τους κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα χαρίζουν οι βίλες στην καρδιά της Μυκόνου και στον ολοζώντανο Αδάμαντα της Μήλου.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Elaia Luxury Suites" εδώ.

"St. George Lycabettus Lifestyle Hotel", Αθήνα: Παραδοσιακό Πάσχα με την καλύτερη θέα στην Ευρώπη!

Ο Λυκαβηττός είναι ταυτισμένος με το Αθηναϊκό Πάσχα με το γραφικό εκκλησάκι του Άη Γιώργη να μας περιμένει για κατανυκτική Ανάσταση και τον ανθισμένο λόφο να μας προκαλεί για περιπάτους με τις μαγευτικές μυρωδιές του. Αν αγαπάτε αυτή την ξεχωριστή όψη της πόλης, ιδανική πρόταση για το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου είναι το Αναστάσιμο buffet που έχει ετοιμάσει το "St. George Lycabettus Lifestyle Hotel" στο rooftop restaurant "La Suite Lounge", πρόσφατα βραβευμένο ως "Καλύτερη θέα στην Ευρώπη". Ατενίζοντας την πόλη από ψηλά και τον κόσμο να κατεβαίνει με κατάνυξη με το "Άγιο Φως" στα κεριά τους, μας περιμένει, όπως πάντα, με έναν ξεχωριστό συνδυασμό παραδοσιακών και ευφάνταστων γεύσεων.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "St. George Lycabettus Lifestyle Hotel" εδώ.

"Yayaki", Σπέτσες: Στο πανέμορφο "σπίτι" του Karl και της Hannah η φροντίδα για τον επισκέπτη είναι η ίδια που δείχνουν στους φίλους και την οικογένειά τους

Αποτίνοντας έναν ξεχωριστό φόρο τιμής στις ρίζες τους και τη γενναιοδωρία των γιαγιάδων τους, με μπόλικο μεράκι, ποίηση και γνώση, ο Karl και η Hannah έδεσαν στις Σπέτσες δημιουργώντας το "Yayaki". Αξιοποιώντας τις σπουδές τους στη διάσημη ξενοδοχειακή σχολή της Glion στην Ελβετία, όπου γνωρίστηκαν, και την εμπειρία τους από την καριέρα τους στην άλλη πλευρά της Μάγχης, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ο Karl και στο ψηφιακό μάρκετινγκ η Hannah, το ζευγάρι άφησε τις βαλίτσες του στις Σπέτσες και έδωσε πνοή στην περιπέτεια της δημιουργίας του δικού τους boutique hotel στη γη των προγόνων τους και των ονείρων τους.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Yayaki" εδώ.

Επτάνησα

Εμπειρία που αξίζει να ζήσεις μια φορά στη ζωή σου το Κερκυραϊκό Πάσχα δεν είναι τυχαίο το πιο διάσημο στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο το χαρούμενο τελετουργικό των μπότηδων που σπάνε στη Σπιανάδα ξορκίζοντας τα κακά πνεύματα υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών αλλά και η όλη κατάνυξη που λαμβάνει χώρα καθεμιά από τις προηγούμενες μέρες με την πόλη με βάφεται σε μοβ φως, τις ορχήστρες να παίζουν πένθιμα εμβατήρια, τις λειτουργίες του Αγίου Σπυρίδωνα υπό τους ήχους του εκκλησιαστικού οργάνου και τις περιφορές που δεν μοιάζουν με τίποτε που έχετε ξαναζήσει αλλού. Οι μουσικές των χορωδιών και των φιλαρμονικών δίνουν τον τόνο στο Πάσχα και στα άλλα Επτάνησα όπως την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, όπου δεν λείπουν κι άλλα τοπικά έθιμα όπως λιτανείες πάνω σε άλογα σε τοπικές μονές όπως του Αγίου Γεωργίου στο Μαραντοχώρι, ενώ το παραδοσιακό αρνάκι ή κατσικάκι που ψήνεται στο φούρνο έχει εδώ τη δική του νοστιμιά του.

"Meliti Waterfront Suites", Κεφαλονιά: Οι πολυτελείς σουίτες της Σάμης για αξέχαστο οικογενειακό αλλά και ρομαντικό Πάσχα

Ακριβώς εκεί που τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου συναντούν την ακτή του Καραβόμυλου, μόλις 2 λεπτά με το αυτοκίνητο ή 20 λεπτά με τα πόδια κατά μήκος της ακτής, από την πόλη της Σάμης, τα πολυτελή διαμερίσματα "Meliti Waterfront Suites" αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις ημέρες του Πάσχα στην Κεφαλονιά, τόσο για οικογένειες με παιδιά όσο και για ζευγάρια. Οι σύγχρονες πολυτελείς σουίτες χτισμένες μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο, δίπλα από τη γαλήνη της θάλασσας και σε απόσταση αναπνοής από τη ζωντάνια της πόλης, προσφέρουν διαφορετικές επιλογές φιλοξενίας καλύπτοντας κάθε ανάγκη, χαρίζοντας παράλληλα όλα όσα μπορεί να προσφέρει η ανοιξιάτικη Κεφαλονιά.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Meliti Waterfront Suites" εδώ.

"Τ’ Αλώνι", Λευκάδα: Πάσχα στο νησί, με τη νοστιμιά της παράδοσης στο πιάτο

Στην άκρη ενός καταπράσινου χωριού στη δυτική πλευρά της Λευκάδας, κρεμασμένο απ’ το βράχο που επιβλέπει ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια του νησιού, το "Αλώνι" ξεκίνησε τη διαδρομή του θέλοντας να περιποιηθεί γνωστούς και φίλους, όπως θα το έκανε ένας φιλόξενος οικοδεσπότης που έχει στο νου του να περάσουν καλά οι καλεσμένοι του. Έτσι συνεχίζει και σήμερα, που "Τ' Αλώνι" έχει εξελιχθεί σε σήμα - κατατεθέν του χωριού, και περιμένει να αγκαλιάσει με την αυθεντική φιλοξενία του όσους βρεθούν στο νησί για να βιώσουν το λευκαδίτικο Πάσχα.

Δείτε περισσότερα για το πώς θα περάσετε το Πάσχα στο "Τ' Αλώνι" εδώ.

Ήπειρος - Θεσσαλία - Σποράδες

Με τις μεγάλες μέρες του Μαίου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό. Η εποχή είναι ιδανική για πεζοπορίες στα μονοπάτια και εκδρομές, όπως και στη Θεσσαλία, από τα γραφικά ξωκλήσια αλλά και τις παραλίες του Πηλίου ως τα χωριά της Αγιάς και την Καλαμπάκα με τα κατανυκτικά Μετέωρα στα ιστορικά μοναστήρια των οποίων η Μεγάλη Εβδομάδα αποκτά άλλη διάσταση. Στις Σποράδες, με επίκεντρο τη Σκιάθο, η κληρονομιά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη δίνει κατανυκτικό χρώμα στις ακολουθίες των ημερών ενώ η φύση και η θάλασσα με τον μοναδικό συνδυασμό πράσινου και γαλάζιου βρίσκονται σε ιδανική αρμονία.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ