Follow us

Κυτταρίτιδα | Το ελληνικό τρόφιμο που τη μειώνει

Εάν σε απασχολεί η κυτταρίτιδα πρόσθεσε στη διατροφή αυτήν την τροφή.

MissBloom TEAM
κυτταριτιδα istock

Κυτταρίτιδα. Ακόμα και η λέξη είναι τραγική. Και αν ανήκεις στο 73,6% των ενηλίκων που είναι υπέρβαροι (δείκτης μάζας σώματος ή ΔΜΣ 25 ή άνω) ή έχουν διαγνωστεί με παχυσαρκία (που ορίζεται ως ΔΜΣ 30 ή παραπάνω), μπορεί να εμφανίζεις αυτό το ανεπιθύμητο σωματικό λίπος σε γοφούς, μηρούς ή και σε γλουτούς. Αυτή η αντιαισθητική όψη φλοιού του πορτοκαλιού φαίνεται να τονίζει την παρουσία περιττών κιλών.

Όλοι έχουν λίπος, ή "λιπώδη ιστό", που αποτελεί περίπου το 10-25% του συνολικού σωματικού μας βάρους. Η συνολική ποσότητα λιπώδους ιστού στο σώμα ποικίλλει φυσικά ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, την κληρονομικότητα και άλλους παράγοντες. Η κυτταρίτιδα, από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίπος. Είναι η φυσιολογική απόκριση στην αποθήκευση λίπους που συμβαίνει όταν οι ίνες κολλαγόνου που συνδέουν το λίπος με το δέρμα τεντώνονται ή διασπώνται, επιτρέποντας έτσι στα λιποκύτταρα να διογκωθούν προς τα έξω.

Οι καλύτερες τακτικές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Καλύτερες υγιεινές συμπεριφορές

Αν και η σημερινή αγορά είναι γεμάτη από συμπληρώματα, λοσιόν και θεραπείες για το δέρμα που ισχυρίζονται ότι μειώνουν ή αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για την αποτελεσματικότητά τους. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να συσφίξουν προσωρινά το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το εν τω βάθει το υποκείμενο πρόβλημα. Αντίθετα, η εστίαση σε υγιεινές συμπεριφορές όπως η διαχείριση βάρους, η υγιεινή διατροφή, η ενυδάτωση και η επαρκής άσκηση φαίνεται να παρέχει περισσότερη υποστήριξη στον έλεγχο της παρουσίας κυτταρίτιδας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια στρατηγική που κερδίζει για να μειώσεις την κυτταρίτιδα είναι να καθορίσεις με ποιους τρόπους μπορείς να χάσεις σωματικό λίπος και να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα. Το επιπλέον βάρος κάνει την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ