
Το καλοκαίρι έφθασε και αυτό το γλυκό θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου. Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και με λίγες θερμίδες. Το γιαουρτογλυκό του Άκη Πετρετζίκη δεν μπορεί να λείπει από κανέναν καλοκαιρινό τραπέζι. Χρειάζεται λίγα υλικά, πολλή αγάπη και ελάχιστο χρόνο για να το ετοιμάσεις.
Η συνταγή για το γιαουρτογλυκό του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
-
230 γρ. μπισκότα βρόμης
-
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
-
300 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
-
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
500 γρ. φράουλες
-
προαιρετικά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Αρχικά, φτιάχνεις τη βάση. Βάζεις σε ένα μπλέντερ 230 γρ. μπισκότα βρόμης και 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο και τα χτυπάς καλά. Απλώνεις σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση. Μεταφέρεις στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ βάζεις 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα και προσθέτεις 250ml καυτό νερό. Ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη. Προσθέτεις άλλα 250ml καυτό νερό και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτεις το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβεις τις φράουλες στη μέση και τις απλώνεις πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνεις την κρέμα και βάζεις στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.
Τέλος, για την επικάλυψη. Ετοιμάζεις το ζελέ (ανακατεύοντας 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα και 400 γρ. νερό, καυτό) σε ένα μπολ. Αφήνεις να πέσει η θερμοκρασία του και το απλώνεις προσεκτικά πάνω από την κρέμα. Βάζεις στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει. Σερβίρεις με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr