
Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την δροσιστική υφή και γλυκιά γεύση του παγωτού ή του gelato. Παρόλο που πολλοί ονομάζουν οποιοδήποτε δροσιστικό καλοκαιρινό γλύκισμα, που σερβίρεται με τη μορφή στρογγυλής μπάλας, παγωτό, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα παραπάνω και μάλιστα μεγάλη. Όχι μόνο μια, αλλά πολλές περισσότερες από όσες συνήθως πιστεύουμε, κάποιες εκ των οποίων βρίσκονται στην υφή, τη γεύση αλλά και την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.
Παγωτό VS Gelato
Με μια πρώτη ματιά, τα δύο αυτά γλυκίσματα μοιάζουν τρομερά στην όψη και ίσως αυτό να είναι το μοναδικό σημείο τομής τους. Και αυτό γιατί, κοιτώντας ακόμα και πίσω στην ιστορία, το gelato έχει ρίζες ιταλικές, ενώ το παγωτό εφευρέθηκε στην Κίνα, παρόλο που έγινε αργότερα πασίγνωστο με τη βοήθεια των Ιταλών. Η καταγωγή τους, ωστόσο, είναι και η μικρότερης σημασίας διαφορά τους, αφού τα δύο αυτά γλυκά επηρεάζουν εντελώς διαφορετικά την υγεία μας, λόγω των συστατικών που περιέχουν. Ενδεικτικά τα ποσοστά των υλικών από τα οποία παρασκευάζονται καθώς και των θρεπτικών συστατικών που διαθέτουν:
Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr