
Ποιος είπε ότι η πίτσα είναι "απαγορευμένη" για όσους προσέχουν το βάρος τους; Στην Ιταλία, η πίτσα είναι παράδοση και τρόπος ζωής. Και ενώ πολλοί από εμάς προσπαθούμε να περιορίσουμε τις θερμίδες, οι Ιταλοί καταφέρνουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους πιάτο κάθε μέρα, χωρίς να ανησυχούν για τη ζυγαριά. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την υγιή ισορροπία; Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι Ιταλοί καταφέρνουν να συνδυάζουν γεύση και υγεία με μοναδικό τρόπο.
1. Ποιότητα και όχι ποσότητα
Για τον Ιταλό, η πίτσα δεν είναι ένα βαρύ και λιπαρό φαγητό. Είναι ένα λεπτό φύλλο ζύμης, με φρέσκια ντομάτα San Marzano, αυθεντική μοτσαρέλα και λίγο καλό παρθένο ελαιόλαδο. Το μυστικό κρύβεται στην ποιότητα των υλικών, εκεί βρίσκεται όλη η διαφορά. Στην Ιταλία, η υπερβολή δεν έχει θέση στο τραπέζι. Αντί για τεράστιες και βαριές μερίδες, η πίτσα προσφέρεται ως ένα ανάλαφρο γεύμα, που προσφέρει απόλαυση και γεύση χωρίς να βαραίνει το σώμα.
2. Μεσογειακό διαιτολόγιο
Στην Ιταλία, η πίτσα δεν είναι κάτι αποκομμένο. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μεσογειακού τρόπου διατροφής, γεμάτου φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψάρια και δημητριακά. Αυτό το μοντέλο δεν στηρίζεται σε στερήσεις, αλλά στην έννοια της ισορροπίας. Οι Ιταλοί ξέρουν καλά πως το σώμα χρειάζεται ποικιλία και θρεπτικά συστατικά για να λειτουργεί σωστά. Γι’ αυτό και δεν νιώθουν τύψεις όταν τρώνε πίτσα, γιατί την εντάσσουν σε μια συνολική διατροφή που στηρίζει την υγεία τους.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr