Follow us

Ανάλυσέ Το | Πώς να διώξεις τη ρουτίνα από τη σεξουαλική σου ζωή

Η ψυχολόγος Σάντυ Κουτσοσταμάτη σε προλαβαίνει και απαντάει αυτό που σε απασχολεί...

men and women are discussing the use of condoms

Τι γίνεται λοιπόν όταν, παρόλο που αγαπάς τον σύντροφο σου, θέλεις να κρατήσεις τη σχέση αλλά η σεξουαλική ρουτίνα έχει μπει ανάμεσά σας; Αυτός είναι ο προβληματισμός πολλών ζευγαριών, καθώς η έλλειψη της σεξουαλικής επιθυμίας σχετίζεται με την αίσθηση ότι το σεξ θα είναι πάλι το ίδιο...

Η ρουτίνα στο σεξ υποδηλώνει και ρουτίνα στη σχέση γενικότερα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για τους παρακάτω λόγους

Γιατί έρχεται η ρουτίνα στο σεξ

Υπέρμετρη κόπωση, λόγω καθημερινών δραστηριοτήτων, παιδιών, επαγγέλματος. Όταν το ζευγάρι είναι πολύ ταλαιπωρημένο, κουρασμένο ή και άυπνο (ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά) από την καθημερινότητα, τότε το τελευταίο που επιδιώκουν είναι το σεξ. Η ξεκούραση και ο ύπνος φαντάζουν πολύ πιο δελεαστικά.

Απουσία αποκλειστικού χρόνου μεταξύ στο ζευγάρι. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες και τα παιδιά μπορεί να στερήσουν από το ζευγάρι τον χαλαρό χρόνο που περνούσε από την αρχή της σχέσης. Έτσι, σταδιακά οι δυο ερωτικοί σύντροφοι μετατρέπονται σε δυο καλούς και λειτουργικούς συγκάτοικους. Κάποιοι μου έχουν αναφέρει ότι νιώθουν σα να ζουν με τον αδερφό ή την αδερφή τους

Ανάλυσέ Το | Πώς να διαχειριστείς το άγχος στο σεξ και ποια είναι τα αίτιά του;

Έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι, η οποία συνήθως οδηγεί σε διαμάχες και συγκρούσεις χωρίς τελική συμφιλίωση. Έτσι και οι δυο κρατούν μέσα τους θυμό, που συνοδεύει την καθημερινότητά τους και δημιουργεί έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

Έλλειψη επικοινωνίας όσον αφορά στο σεξ. Πολλοί φοβούνται να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους και να ζητήσουν τι τους ευχαριστεί. Έτσι, απομονώνουν τον εαυτό τους και νιώθουν σα να εκτελούν ένα υποχρεωτικό έργο.

Η μακροχρόνια προσπάθεια του ζευγαριού να τεκνοποιήσει. Αυτή η διαδικασία είναι ψυχοφθόρος και μπορεί να κοστίσει στη σχέση, ειδικά όταν συνοδεύεται από έντονο άγχος και αυτο-υποτίμηση.

Η αίσθηση της δεδομένης σχέσης. Πολλοί, ειδικά μετά το γάμο ή και τα παιδιά, θεωρούν τη σχέση δεδομένη και σταματούν να προσπαθούν για αυτή. Σταματούν να φροντίζουν τον εαυτό τους και να δείχνουν έμπρακτα τον σύντροφο τους τη σημαντικότητά του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του ζευγαριού.

Ανάλυσέ Το | Μάθε να ελέγχεις το άγχος, αναγνωρίζοντας την προσωπικότητά σου

Ο αυνανισμός μπορεί να αντικαταστήσει τη σεξουαλική πράξη και τελικά, να δημιουργήσει απόσταση ανάμεσα στους συντρόφους.

Πως να αποφύγεις τη ρουτίνα στο σεξ

  1. Μίλησε ειλικρινά και εκφράσου ελεύθερα για τις προτιμήσεις και τα θέλω σου. Ζήτησε από τον σύντροφό σου συγκεκριμένα, τι σε ευχαριστεί κατά τη σεξουαλική πράξη. Συνήθως οι γυναίκες θέλουν περισσότερα προκαταρκτικά και αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια να αφεθούν στο σεξ εάν λαμβάνουν την επιβεβαίωση από τον σύντροφο τους ότι είναι αρεστές σε εκείνον.
  2. Εάν υπάρχουν συχνοί καβγάδες, λύσε το πρόβλημα από τη ρίζα του. Εστίασε δηλαδή στο τι δεν πάει καλά στη σχέση σου. Από που ξεκινάει το πρόβλημα; Αν χρειαστεί ζητήστε βοήθεια από Κάποιον ειδικό οποίος θα μπορεί να σας βοηθήσει στην επικοινωνία μεταξύ σας.
  3. Βεβαιώσου ότι υπάρχει εβδομαδιαία, αποκλειστικός χρόνος μεταξύ σας. Ίσως με τα παιδιά και με τις καθημερινές υποχρεώσεις να είσαι πολύ κουρασμένη για να βγεις ραντεβού, όμως =, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η σχέση σου και αποτελεί προτεραιότητα για εσένα είναι σημαντικό να το φροντίσεις. Ο αποκλειστικός χρόνος μπορεί να είναι και εντός σπιτιού, αρκεί να υπάρχει μεταξύ σας επικοινωνία, ερωτισμός και καλή διάθεση.
  4. Πολλά είναι τα ζευγάρια που πειραματίζονται σεξουαλικά. Εκμυστηρεύονται τις φαντασιώσεις τους ή και αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν κάποιες από αυτές.
  5. Έχω δει πολλά ζευγάρια να ξεχνούν τη σχέση στο βωμό της τεκνοποίησης. Κάποια έρχονται πιο κοντά, Κάποια άλλα όμως, ζουν με την εμμονή και με την αίσθηση μιας συνεχούς αποτυχίας που φορτώνουν ο ένας στον άλλο. Γι’ αυτό, και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται έλεγχος του άγχους και να συζητηθούν οι προτεραιότητες για το ζευγάρι.
  6. Περιποιήσου τον εαυτό σου και ζήτησε από τον σύντροφο σου να το Κάνει κι εκείνος. Η ατομική περιποίηση και φροντίδα, υποδηλώνει σεβασμό και στον άλλο. Επίσης, δείχνει ότι δεν έχεις ξεχάσει τον εαυτό σου αλλά και ότι η σχέση σου δεν είναι δεδομένη
  7. Αν παρατηρείς ότι ο σύντροφός σου προτιμά τον αυνανισμό από το πραγματικό σεξ, σε σημείο που υπάρχει απουσία ή σπάνια σεξουαλική πράξη, τότε χρειάζεται να θέσεις το θέμα και ίσως να ζητηθεί η βοήθεια ειδικού.

Το σεξ καθρεφτίζει τη σχέση αλλά και η σχέση καθρεφτίζεται στην σεξουαλική μας έκφραση. Είναι στο χέρι σου να προλάβεις τη ρουτίνα και να λέξεις μια απόλυτα ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Να είσαι καλά!

Σ.

Ιnstagram : sandy_koutsostamati Twitter: S_Koutsostamati Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ