Follow us

Ανάλυσέ Το | Οι καθημερινές συνήθειες που μπορείς να καθιερώσεις και να σημαίνουν πολλά για το παιδί

Να πώς θα χτίσεις εξαιρετικούς δεσμούς με το παιδί σου.

καθημερινές συνήθειες που μπορείς να καθιερώσεις

Μια μεγάλη μου επιθυμία, είναι να χτίσω ισχυρούς δεσμούς με τα παιδιά μου. Να είμαστε κοντά συναισθηματικά, όχι μόνο τώρα που είναι μικρά, αλλά και όσο μεγαλώνουν. Όσο δηλαδή είναι στην εφηβεία, όσο μεγαλώσουν και φύγουν από κοντά μου (κάτι που το χαίρομαι από τώρα σαν σκέψη), όσο θα έχουν (αν το επιλέξουν) τη δική τους οικογένεια, θα ήθελα να ο δεσμός μας να παραμένει ακλόνητος και ουσιαστικός.

Ανάλυσέ το | Πώς να προετοιμάσεις το παιδί σου για τον παιδικό σταθμό

Πώς χτίζεις όμως έναν ουσιαστικό ξεχωριστό δεσμό;

Μακροχρόνιες έρευνες όπου μελετούσαν τις οικογένειες όσον αφορά στην επίδραση των τελετουργιών, των παραδόσεων και των συνηθειών διαπίστωσαν πως όλα τα παραπάνω συνδέονται με την ικανοποίηση στον γάμο, την ισχυρότερη αίσθηση προσωπικής ταυτότητας στην εφηβεία, την υγεία των παιδιών, τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, τις αθλητικές επιδόσεις και την ποιότητα και δυναμική των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

Σκέφτηκα λοιπόν κάποιες συνήθειες/τελετουργίες που μπορούμε να υιοθετήσουμε ή που ήδη τις εφαρμόζουμε και μπορούν να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των ουσιαστικά κοντινών σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

1.«Το καλύτερο και το χειρότερο»

Την ώρα του φαγητού πείτε το καλύτερο και το χειρότερο που συνέβη στην ημέρα σας. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει επίσης τα παιδιά να αντιληφθούν πως δεν μπορούν όλες οι ημέρες να είναι ίδιες και πάντα χαρούμενες. Κάτι μπορεί να συμβεί που θα μας προβληματίσει, αγχώσει ή στενοχωρήσει. Υπάρχουν καλές στιγμές αλλά και κακές στιγμές και αυτό είναι φυσιολογικό. Μέσα από τη συζήτηση θα σας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσετε και να μοιραστείτε τις απόψεις σας.

2.«Ημέρα ταινίας»

Καθιερώστε μια ή δυο φορές το μήνα την ημέρα που θα δείτε μια ταινία μαζί όλη η οικογένεια.

3.«Βγείτε ραντεβού»

Πιστεύω πολύ στον αποκλειστικό χρόνο που περνάει το κάθε παιδί με τον κάθε γονέα χωριστά. Καθιερώστε κάποιες εξόδους ή δραστηριότητες με το κάθε παιδί ξεχωριστά. Μ’ αυτό τον τρόπο το κάθε παιδί αλλά και ο γονέας λαμβάνουν αποκλειστική προσοχή. Συστατικό πολύ σημαντικό για την δημιουργία μια στενής κοντινής σχέσης.

4.«Δημιουργείστε κάτι μαζί»

Κάποιες φορές με τις μικρές κάνουμε μαζί παζλ ή ζωγραφίζουμε μαζί κάτι το οποίο κορνιζώνουμε και τοποθετούμε στα δωμάτια των κοριτσιών. Αυτό είναι κάτι που το χαίρονται πολύ και νιώθουν πως η προσπάθειά τους εκτιμάται.

5.«Μαγειρέψτε μαζί»

Μια από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες είναι να μαγειρεύουμε μαζί. Φυσικά φτιάχνουμε κυρίως πίτσες και κέικ.

6.«Το μυστικό σ’αγαπώ»

Όταν θέλω να πω σ’ αγαπώ στις μικρές και κρατάω το χέρι τους, το σφίγγω 3 φορές. Είναι σα να τους λέω εκείνη τη στιγμή «σ’ αγαπώ».

7.«Τραγουδήστε μαζί»

Όταν ήταν μικρότερες, κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν κάναμε όλοι μαζί έναν κύκλο στο πάτωμα, ενώναμε τα χέρια μας και τραγουδούσαμε κάποιο τραγουδάκι.

8.«Βρες τη λέξη»

Στις μικρές αρέσει πολύ να παίζουμε το παιχνίδι που εγώ λέω ένα γράμμα και πρέπει να βρουν όσες περισσότερες λέξεις από το γράμμα μπορούν.

9.«Διαβάστε μαζί»

Κάθε βράδυ διαβάζουμε, είτε η Ιωάννα είτε εγώ, ένα παραμύθι που θα επιλέξουν.

110.«Βρείτε το δικό σας αστείο»

Τα κορίτσια λατρεύουν να τους κάνω χαζές φάτσες ή να τους λέω αστείες λέξεις. Επίσης, θέλουν πολύ να τους λέω κάποια αστεία ιστορία από το παρελθόν που την ξέρουμε μόνο εμείς.

Να είσαι καλά και καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Σ.

Ιnstagram : sandy_koutsostamati

Twitter: S_Koutsostamati

Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Ανάλυσέ το | 18 κανόνες που ακολουθώ για να διατηρώ πάντα σταθερό βάρος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ