Μπάρες από λευκή σοκολάτα, φιστίκι Αιγίνης και μπισκότα πτι-μπερ

Μία σούπερ συνταγή για μπάρες σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Μπάρες από λευκή σοκολάτα, φιστίκι Αιγίνης και μπισκότα πτι-μπερ

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Μερίδες: 12

Υλικά

  • 400 γρ. μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 240 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν-μαρί
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Το ανακατεύουμε με την άχνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη κουβερτούρα που πρέπει να είναι στους 38?C περίπου. Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψάκι 17x17 και ύψος 4 εκ. και πιέζουμε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα και άλλη μισή ώρα εκτός ψυγείου και κόβουμε σε ράβδους.

Cookies γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού μόνο με 3 υλικά

Μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο