Cheesecake με κίτρινη κολοκύθα και φθινοπωρινά μπαχαρικά

Μια τέλεια εναλλακτική συνταγή για cheesecake, ιδανική για την περίοδο αυτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Cheesecake με κίτρινη κολοκύθα και φθινοπωρινά μπαχαρικά

Για τη Βάση

  • 200 γρ μπισκότα digestive σπασμένα
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 80 γρ βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 800 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ κολοκύθα (κομμένη σε κυβάκια)
  • 20 ml ηλιέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλέτες)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Για τη βάση

  • Βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 °C.
  • Βάζουμε στο blender τα μπισκότα, τη ζάχαρη, την κανέλα.
  • Τα χτυπάμε μέχρι τα μπισκότα να είναι πολύ λεπτοκομμένα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω και χτυπάμε on / off το μίγμα στο blender μέχρι τα ψίχουλα να γίνουν μάζα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί με αποσπόμενες πλευρές ή ένα τσέρκι, το βάζουμε στη βάση του και πιέζουμε με τα δάχτυλα.
  • Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η βάση ελαφρώς, περίπου για 10 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

Για την γέμιση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με την κολοκύθα.

    Τοποθετούμε τα κυβάκια κολολύθας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 °C.

  • Θέλουμε στο τέλος να είναι μαλακά, αλλά να μην έχουν καεί στις άκρες.

    Μεταφέρουμε την ψημμένη κολοκύθα στο blender και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρέ.

  • Χρησιμοποιώντας μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει λεία και αφράτη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα στα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη βάση.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το cheesecake μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 1 1/2 ώρα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στο πάγκο της κουζίνας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βγάζουμε το cheesecake από το ταψί, το κόμβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Vegan cheesecake με γλυκοπατάτα | Μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή

Συνταγή για τάρτα με κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια