Tasty Guide : Επιδόρπια31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2019

Vegan cheesecake με γλυκοπατάτα | Μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή

Ιδανικό και για αυτή την περίοδο αφού είναι ΚΑΙ νηστίσιμο.

Vegan cheesecake με γλυκοπατάτα | Μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό επιδόρπιο. Ειδικά τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει, ένα ελαφρύ και δροσερό cheesecake είναι ιδανικό για όλες εκείνες τις απογευματινές λιγούρες μετά το μεσημεριανό. Πώς όμως μπορείς να απολαύσεις ένα γλυκό χωρίς να έχεις ενοχές για τις θερμίδες που κουβαλάει;

Κέικ με πορτοκάλι και ταχίνι | Ένα vegan, νόστιμο και θρεπτικό κέικ

Η παρακάτω συνταγή για vegan cheesecake γλυκοπατάτας είναι αυτό που ψάχνεις!

Vegan Cheesecake Γλυκοπατάτας

(12 μερίδες)

Υλικά για το cheesecake

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • ½ της κούπας (80 γρ.) ολόκληρα αμύγδαλα (με τον φλοιό)
  • 100 γρ. βασιλικούς χουρμάδες, καθαρισμένους
  • 2 κούπες κάσιους, μουλιασμένα όλη νύχτα
  • ¼ της κούπας (60 ml) λάδι καρύδας
  • 80 γρ. βασιλικούς χουρμάδες, καθαρισμένους
  • ½ της κούπας (125 ml) σιρόπι ρυζιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα βανίλιας
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά ανάμεικτα (mixed spice)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ginger

Υλικά για την πραλίνα

  • ½ της κούπας φυσικά κομμένα αμύγδαλα, ψημένα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 της κούπας νερό

Οδηγίες για το cheesecake

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C ή 180°C με ανεμιστήρα. Ξεφλούδισε τις γλυκοπατάτες με ένα μικρό μαχαίρι. Ρίξε λίγο λάδι σε ένα ταψί και τοποθέτησε τες στον φούρνο. Ψήσε τις για περίπου μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Άσε τες να κρυώσουν λίγο πριν αφαιρέσεις τον φλοιό τους.
  2. Ρίξε τα αμύγδαλα και τους βασιλικούς χουρμάδες (100gr) σε ένα μίξερ. Ανακάτεψε τα στο μίξερ καλά. Στη συνέχεια με βρεγμένα χέρια, τοποθέτησε το μείγμα σε μια φόρμα δαχτυλίδι 20 εκατοστών. Άσε το να κρυώσει όσο χρειαστεί.
  3. Στράγγιξε τα κάσιους και τοποθέτησε τα σε ένα μίξερ μαζί με το λάδι, τους χουρμάδες (80gr), το σιρόπι, τον χυμό, την πάστα βανίλιας και τα μπαχαρικά. Ανακάτεψε τα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε την γλυκοπατάτα και ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν. Φτιάξε μία στρώση αμυγδάλου στην φόρμα και έπειτα ρίξε από πάνω το μείγμα.
  4. 4. Στρώσε το μείγμα με μία σπάτουλα και έπειτα άσε το στην κατάψυξη καλυμμένο για 4 ώρες ή όλη την νύχτα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Μόλις σταθεροποιηθεί, μετέφερε την φόρμα στο ψυγείο.

Οδηγίες για την πραλίνα

  1. Διασκόρπισε τα αμύγδαλα σε έναν δίσκο καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Παράλληλα, ρίξε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μαγείρεψε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αύξησε την θερμοκρασία σε υψηλή φωτιά για να βράσει. Βράσε χωρίς να ανακατεύεις για περίπου 5-8 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  2. Βγάλε το κατσαρολάκι από την φωτιά και άσε τις φυσαλίδες να υποχωρήσουν. Ρίξε τα αμύγδαλα και άφησε το να κρυώσει. Σπάσε τα σε κομματάκια.
  3. Τέλος, σέρβιρε το cheesecake με τα κομματάκια πραλίνας στην κορυφή.

Η vegan συνταγή για σοκολατένιο κέικ με γάλα αμυγδάλου και έξτρα υγιεινό υλικό το κουνουπίδι (δε θα το καταλάβει κανείς)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network