Συνταγή για χοιρινό με πατάτες γιαχνί

Μια παραδοσιακή συνταγή για κοκκινιστό κρέας που όλοι αγαπάμε και έχουμε στο πρόγραμμά μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ANDRIANNA PARASKEVOPOULOU

Το χοιρινό με πατάτες γιαχνί είναι μια από τις πιο κλασικές συνταγές για χοιρινό κρέας, που σίγουρα υπάρχει στο πρόγραμμά σου, αν δεν κάνεις αυστηρή διατροφή. Δες παρακάτω την εύκολη συνταγή.

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό παστίτσιο

Χοιρινό με πατάτες γιαχνί

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα
  • 1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κλαράκι μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ξεβράζουμε το κρέας κι όταν έχει στραγγίξει καλά, το τσιγαρίζουμε με το λάδι.

Όταν ροδίσει από όλες τις μεριές, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.

Βάζουμε την σάλτσα, το πιπέρι, το αλάτι, 2-3 ποτήρια νερό και το ψήνουμε 1 ώρα περίπου ή στη χύτρα 30 .

Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Ελέγχουμε το νερό να είναι ίσα-ίσα, συμπληρώνουμε αλάτι και το ξαναγεμίζουμε 2-3 φορές με νερό μέχρι να ψηθούν και να χυλώσουν οι πατάτες.

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη, για καλή διατροφή και άπαχη πρωτεΐνη

Από τη μαμά της Παρασκευής Καραλή, την Κυρία Ζωή