Follow us

Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια

Η Ελένη Ψυχούλη σου δίνει βήμα-βήμα τη συνταγή για ένα παραδοσιακό πιάτο από τη Βόρεια Ελλάδα, ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι.

Cook No2: Μοσχαράκι με ρόδια

Στον προβληματισμό τί να μαγειρέψεις για ένα γιορτινό τραπέζι όπου θέλεις να φτιάξεις κάτι εύκολο και πρωτότυπο συνάμα, αυτό το μοσχαράκι σου λύνει τα χέρια, γιατί είναι εξαιρετικά καλόβολο: μαγειρεύεται κι από την προηγούμενη, είναι εύκολο, ασυνήθιστο , πεντανόστιμο και ταυτόχρονα παραδοσιακά ελληνικό, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα.


Υλικά:

Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια

Υλικά για 6 άτομα

11,5 κιλό νουά σε φέτες (καλύτερα από μοσχαράκι γάλακτος)
4 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
? φλ. Flora Soft με βούτυρο
1 φλ. ξανθές σταφίδες
8 γαρύφαλα
1 μικρό ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
½ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. ζάχαρη
3 ρόδια
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
αλάτι-πιπέρι

Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 2
Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα για να ροδίσουμε τις φέτες του νουά κι από τις δυό πλευρές.


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 3
Αφού ζεσταθεί το Flora Soft με βούτυρο προσθέτουμε το κρέας


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 4
Το ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 5
Προσθέτουμε τα γαρύφαλα


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 6
Κόβουμε τα κρεμμύδια

Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 7
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα γυρίζουμε 2-3 βόλτες.


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 8
Προσθέτουμε το κάρδαμο και τη ζάχαρη.


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 9
Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα υγρά: το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 10
Ρίχνουμε 1 μικρό ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 11
Προσθέτουμε ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 12
Και τέλος βάζουμε 1 κ.σ. ξύδι. Προσθέτουμε αν χρειαστεί και λίγο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει το κρέας.

Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 13
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρόδι


Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 14
και τις σταφίδες.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει. Στην πορεία ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, λιώνουμε με ένα πιρούνι τα κρεμμύδια. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για 15 λεπτά και στο τέλος ξαναβάζουμε και το νουά στην κατσαρόλα, για να ζεσταθεί.

Το σερβίρουμε σκέτο ή με πατατούλες βρασμένες στον ατμό ή με λευκό ρύζι.

Cook No1: Μοσχαράκι με ρόδια - εικόνα 15


Tips από την Ελένη

*Αντί για νουά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο μαλακό κομμάτι του μοσχαριού, όπως μάγουλα, ελιά ή ποντίκι.

*Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο βελούδινη, μπορούμε να την περάσουμε από το πολυμιξεράκι αφού πρώτα αφαιρέσουμε προσεχτικά τα γαρύφαλα που θα την πικρίσουν.

*Για ακόμα πιο ορεκτική εμφάνιση με χρώμα, μπορούμε στο τέλος να προσθέσουμε μισό φλιτζάνι ρόδι ωμό.

*Κι αν βαριέστε να καθαρίζετε ρόδια, στο σούπερ-μάρκετ τα βρίσκουμε έτοιμα καθαρισμένα σε σκαφάκι.


Οι συνταγές της Ελένης Ψυχούλη στο missbloom.gr

Συνταγή για Τάρτα Σοκολατένια Κόλαση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ