Στο έντερο βρίσκονται τα πιο πολλά κύτταρα του ανοσοποιητικού από κάθε άλλο όργανο, σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 80%. Μπορείς να αντιληφθεί λοιπόν την αλληλένδετη σχέση της διατροφής και των λοιμώξεων, που είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένη εδώ και δεκαετίες.
- Η φτωχή ποιότητα της διατροφής έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ανεπάρκειας μικροθρεπτικών συστατικών, όπως του συμπλέγματος Β, της βιταμίνης Α καθώς και της C.
- Επίσης, η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Εάν λοιπόν πλήττεσαι από συμπτώματα όπως αιφνίδια έναρξη πυρετού και συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστηµα, όπως βήχας, καταρροή, πονόλαιµος, πόνος στους µυς, πονοκέφαλος, αλλά και ρίγη, αίσθηµα κόπωσης, διάρροια και εµετοί, η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού θα πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις.
Διατροφή για δυνατό ανοσοποιητικό: Ποιες τροφές θα το ενισχύσουν; Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεσαι;
Βιταμίνη Α
- Φυσικές πηγές βιταμίνης Α, όπως ο κρόκος αβγού, η γλυκοπατάτα, το σπανάκι, το καρότο, μπορούν να καταναλώνονται, όμως η συμπληρωματική βιταμίνη Α μέσω σκευασμάτων δε συνιστάται.
Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
- Φυσικές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β είναι το μοσχάρι, η πέστροφα, τα δημητριακά, ο σολομός, τα μύδια αλλά και το γάλα και το γιαούρτι. Η υπεραναπλήρωση βιταμινών του συμπλέγματος Β μέσω σκευασμάτων βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των αντισωμάτων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr