Follow us

Συνταγή για μαρινάδα ψητού κοτόπουλου από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Δοκίμασε την αγαπημένη μας συνταγή, ιδανική για Τσικνοπέμπτη

kotopoulo

Το μυστικό για να αναδείξεις ένα ψητό κοτόπουλο κρύβεται στο μαρινάρισμα. Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας προτείνει μια μοναδική συνταγή για μαρινάδα κοτόπουλου για να εντυπωσιάσεις την παρέα σου.

Μαρινάδα για κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαριναρίσματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι μπύρα
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά Worcestershire sauce
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι κακουλέ τριμμένο
  • 4 κουταλιές μουστάρδα με μέλι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβεις το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές και τα τοποθετείς σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείς το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ηλιέλαιο, την μπύρα, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, την Worcestershire sauce, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το τριμμένο κακουλέ και την μουστάρδα με μέλι και με ένα σύρμα τα χτυπάς να αναμιχτούν καλά.

Περιχύνεις με το μείγμα το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, ανακατεύεις καλά, σκεπάζεις με μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, αποσύρεις το κοτόπουλο από το ψυγείο, περνάς τα κομμάτια σε σιδερένια καλαμάκια και ψήνεις στην ψησταριά του σπιτιού σου. Μπορείς να ψήσεις τα καλαμάκια και σε ένα ραβδωτό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά στην κουζίνα σου.

Απολαύσε το με τον καλύτερο συνοδό για το ψητό κοτόπουλο, που δεν είναι άλλος από τον Λευκό ξηρό οίνο της σειράς Αλλοτινό από την Ελληνικά Κελλάρια.

Συνταγή για μαρινάδα ψητού κοτόπουλου από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Το Αλλοτινό συνδυάζει υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή και αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για να συνοδεύσει τα κρεατικά σου. Είτε στο σπίτι, είτε έξω σε παρεΐστικα στέκια, τα κρασιά της σειράς Αλλοτινό, της Ελληνικά Κελλάρια, θα συνοδεύσουν εξαιρετικά κάθε ποικιλία κρεάτων του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης και σίγουρα θα απογειώσουν τις γεύσεις σας, αλλά και τη διάθεση της παρέας σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ