Follow us

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 | Η ελληνική αποστολή περνάει στον τελικό με 12 ομάδες

Οι διαγωνισμοί ρομποτικής πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της COSMOTE και η χώρα μας θα συμμετέχει για ακόμα μια χρονιά!

Screenshot_4

Η τεχνολογία εξελίσσεται και διευρύνει τα όριά της όλο και περισσότερο, όμως, ένα πράγμα πάντα παραμένει σταθερό: η ανάγκη για συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας που θα κάνει ακόμα καλύτερη, ποιοτικότερη και πιο άνετη την διαβίωση του ανθρώπου και κατ'επέκταση θα προστατεύσει το περιβάλλον.

Όταν λοιπόν μαθαίνουμε πως η Ελλάδα περνάει στην τελική φάση της 14ης World Robot Olympiad WROTM 2018 με 12 αποστολές τότε έχουμε έναν παραπάνω λόγο να νιώθουμε υπερήφανοι!

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού "Food Matters" σε προδιαθέτει αμέσως πως το φαγητό είναι ένα από τα πιο μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη αυτή τη στιγμή και οι ρομποτικές κατασκευές των παιδιών εστιάζουν στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.

Τα εφόδια άλλωστε για να πάμε ένα βήμα πιο μακριά είναι βασικό να δίνονται από μικρή ηλικία και αυτό, πλέον, γίνεται με τον πιο διαδραστικό και βιωματικό τρόπο. Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να έρθει ένα παιδί σε επαφή με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και της τεχνολογίας, το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία, αλλά και τις υποσυνείδητες χρήσεις των οργάνων του ανθρώπινου σώματος και το πώς αυτές εφαρμόζονται στην τεχνολογία.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά και ανέδειξε την ελληνική αποστολή που θα διαγωνιστεί στον παγκόσμιο τελικό της 14ης World Robot Olympiad WROTM 2018 με θέμα «Food Matters», τον Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Ο διαγωνισμός στην Αθήνα, που διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερους από 600 μαθητές να παίρνουν μέρος.

Η COSMOTE, στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης, στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και του τεχνολογικού προσανατολισμού των νέων, συμβάλλοντας σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών, από όλη την Ελλάδα, στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής έχουν ξεπεράσει τις 12.000.

Μαθητές από όλη τη χώρα δημιούργησαν και προγραμμάτισαν ρομποτικές κατασκευές και προσπάθησαν να δώσουν λύσεις σε κρίσιμα για τον πλανήτη μας ζητήματα, όπως η βιώσιμη παραγωγή τροφίμων, η βελτίωση της ποιότητας διατροφής και η επισιτιστική ασφάλεια, ο τερματισμός της πείνας, προκειμένου να επιτευχθεί ο Νο2 στόχος των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Zero Hunger».

Πλέον, η ελληνική αποστολή, έχοντας δώδεκα ομάδες, είναι έτοιμη να συμμετέχει στον μεγάλο τελικό, που αποτελεί μείζον παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση.

Παιδιά και νέοι από εξήντα χώρες του κόσμου, έχουν δώσει ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση.

Η χώρα μας, στα τελευταία 10 χρόνια που συμμετέχει στη World Robot Olympiad WRO™, έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις, ενώ μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών, από όλη την Ελλάδα, στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής έχουν ξεπεράσει τις 12.000.

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 | Η ελληνική αποστολή περνάει στον τελικό με 12 ομάδες - εικόνα 7

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ