Πιπεριές Φλωρίνης με τυρομάλαμα

Συνταγές από το εστιατόριο <strong>«Άλλες κουτάλες»</strong> που τα πιάτα του μας μαγεύουν! <br />


Οι πιπεριές όπως δεν τις έχεις ξαναγευτεί!


Το πρωτότυπο μαγειρείο «Άλλες κουτάλες» στη Νέα Σμύρνη μεταμορφώνει και το πιο απλό φαγητό, με τα καθημερινά σπιτικά υλικά της μαμάς, σε ένα “έργο τέχνης”. Τα απλά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με λίγη τρέλα και μεράκι αλλάζουν πρόσωπο και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν την δυνατότητα να μας μείνουν αξέχαστα.

Το μενού, που επιμελήθηκε ο Μαρίνος Στρατηγάκης,
περιλαμβάνει πιάτα με πρωτότυπα ονόματα αλλά και με αρκετή δόση έκπληξης, αφού σίγουρα κάποιο υλικό θα σε ξαφνιάσει και δε θα περιμένεις να το γευτείς.

Εδώ θα σου παρουσιάσουμε 3 εξαιρετικές συνταγές, για ένα ολοκληρωμένο μενού που αξίζει να δοκιμάσεις όχι μόνο γευστικά αλλά μαγειρεύοντάς το.


Υλικά:


6-8 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες και ίσιες
300γρ τυρί φέτα
150 γρ τυρί γραβιέρα Κρήτης
100 γρ μαλακό τυρί Φιλαδέλφεια
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια
2 κουταλιές της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε σε ένα ταψάκι.

2. Ρίχνετε λίγο λάδι και τις βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.

3. Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν μια βελούδινη κρέμα.

4. Μόλις ψηθούν οι πιπεριές τις αφήνετε να κρυώσουν.

5. Μόλις κρυώσουν κόβετε τα κοτσάνια και τις γεμίζετε με το τυρομάλαμα.

6. Τις βάζετε στο ταψάκι και τις ψήνετε για 15 λεπτά.

Τις σερβίρετε με μερικές σταγόνες ξύδι βαλσάμικο και μαϊντανό.



Διάβασε επίσης

Παστίτσιο τηγανάτο


Γλυκό καρότο με γιαούρτι