Follow us

Πώς κάνεις καλό στην υγεία σου μένοντας single

Τα οφέλη στην υγεία σου βάσει ερευνών

Take a moment to appreciate the peace and beauty around

Η Bella DePaulo είναι 63 ετών και έχει μείνει single σε όλη της τη ζωή. "Δεν ήθελα ποτέ να παντρευτώ. Το να μένω μόνη μου ήταν το δικό μου happy end" είπε η DePaulo, Ψυχολόγος στο University of California Santa Barbara και πρωτοπόρος για τη single ζωή, σε παρουσίασή της στο TEDx Talk του 2017.

"Η πεποίθηση ότι οι singles είναι μίζεροι, μόνοι και δεν αποζητούν τίποτα περισσότερο από έναν σύντροφο, είναι απλά μύθος" έχει γράψει στο blog PsychCentralthis το 2013. Το 2016 συνδύασε πάνω από 800 μελέτες που αφορούσαν παντρεμένους και single ανθρώπους και διαπίστωσε ότι δεν είναι μόνο η δική της δουλειά που υποστηρίζει ότι η απουσία δεσμού έχει αρκετά πλεονεκτήματα για την υγεία - από ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς μέχρι καλύτερη φυσική κατάσταση.

Τα οφέλη βάσει ερευνών

Οι singles έχουν πιο δυνατό κοινωνικό δίκτυο από τους παντρεμένους ομοίους τους

Πιστεύεις ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν περισσότερους φίλους; Ξανασκέψου το! Το 2015, οι κοινωνικές αναλύτριες Natalia Sarkisian και Naomi Gerstel μελέτησαν πώς λειτουργούν οι δεσμοί μεταξύ συγγενών, γειτόνων και φίλων ανάμεσα σε παντρεμένους και μη Αμερικανούς ενήλικες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι singles δεν είχαν απλά δυνατότερους δεσμούς αλλά είχαν περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν βοήθεια από τους γύρω τους. Τα ευρήματα ήταν σταθερά ακόμα και όταν κοίταξαν ξεχωριστά διαφορετικούς παράγοντες, όπως φύλο, εθνικότητα και οικονομικό στάτους.

Οι singles μπορεί να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση

Ίσως υπάρχει κάποια αλήθεια στη σκέψη ότι τα άτομα που μπαίνουν σε σχέση δεν κάνουν τόση προσπάθεια να παραμείνουν fit. Αφού ερευνήθηκαν περισσότεροι από 13.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι δεν είχαν σχέση και δεν είχαν παντρευτεί γυμναζόνταν πιο συχνά μέσα στην εβδομάδα σε σύγκριση με τους παντρεμένους ή διαζευγμένους συνομηλίκους τους.

Οι singles τείνουν να εξελίσσονται περισσότερο ως άτομα

Μια ανάλυση των στοιχείων από την Εθνική Έρευνα Οικογενειών και Νοικοκυριών που συνέκρινε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους που ήταν single με περίπου 3.000 άτομα που είχαν παντρευτεί, το 1998, έδειξε ότι τα άτομα στην πρώτη ομάδα ήταν πιο πιθανό να βιώσουν προσωπική ανάπτυξη από αυτά στη δεύτερη - τουλάχιστον όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο απάντησαν στις ακόλουθες δύο ερωτήσεις.

Σε σύγκριση με τους έγγαμους ανθρώπους στο δείγμα, οι singles ήταν πολύ πιο πιθανό να δηλώσουν ότι συμφωνούσαν με τις δηλώσεις:

Για μένα, η ζωή είναι μια συνεχής διαδικασία μάθησης, αλλαγής και ανάπτυξης. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε νέες εμπειρίες που προκαλούν το πώς σκεφτόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Οι single άντρες γίνονται λιγότερο γενναιόδωροι μετά τον γάμο

Με βάση μια εθνικά αντιπροσωπευτική έρευνα χιλιάδων Αμερικανών που ερωτήθηκαν το 1987 ή το 1988 και στη συνέχεια πέντε χρόνια αργότερα, η DePaulo διαπίστωσε ότι οι άντρες που παντρεύτηκαν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είχαν κατά μέσο όρο 1.875 λιγότερο φίλους από ό, τι όταν ήταν singles. Τα ίδια ευρήματα δεν εφαρμόστηκαν στις γυναίκες του δείγματος.

Οι singles δέχονται καλύτερα τον χρόνο για τον εαυτό τους και μπορούν να επωφεληθούν από αυτόν

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin, η μοναξιά μπορεί να έχει μια σειρά από οφέλη για την ψυχική μας υγεία. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να είμαστε πιο παραγωγικοί και πιο δημιουργικοί.

"Ο χρόνος από μόνος του δεν χρειάζεται να είναι μοναχικός", δήλωσε η Morin στο Business Insider το 2015. "Θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα".

Πηγή: Business Insider

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ