Follow us

Πώς να αποχαιρετήσεις τη χρονιά που φεύγει και να βάλεις νέους στόχους για το 2020

Το 2020 θα είναι η χρονιά σου! Φτάνει να το πιστέψεις! 

Person writing new year resolutions

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τη χρονιά, η women empowerment manifestation celebrity coach Ασπασία Κούμλη Wood, σου δίνει εύκολες και πρακτικές συμβουλές για να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου! Πώς να αποχαιρετήσεις τη χρονιά που φεύγει, πώς να πάρεις τα σωστά μαθήματα από αυτήν, και πώς θα είσαι έτοιμη να υποδεχτείς με χαρά και ευγνωμοσύνη το 2020. H Aσπασία μέσω της ακαδημίας και των social media της, σε βάζει σε μια διαδικασία να αγαπήσεις και να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Πολλά μεγάλα ονόματα και celebrities στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κρύβονται πίσω από το δικό της coaching. Το self care και η αυτοαγάπη, είναι ένα νέο trend της εποχής που σε βάζει σε μια διαδικασία αναζήτησης, που μπορεί να οδηγήσει σε προσωπικά «θαύματα»! Η Ασπασία μοιράστηκε μαζί μας πρακτικές, εύκολες συμβουλές και tips για να δημιουργήσεις την πραγματικότητα που ονειρεύεσαι!

Πώς να αποχαιρετήσεις σωστά τη χρονιά που πέρασε:

Ritual αποχαιρετισμού 2019

Πάρε μια κόλλα και ένα μολύβι και απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις:

 • Πάρε λίγα λεπτά για τον εαυτό σου, φτιάξε το αγαπημένο σου αφέψημα, βάλε την αγαπημένη σου μουσική, και αναπόλησε όλη τη χρόνια που πέρασε.
 • Τι όνειρα είχες κάνει για το 2019;
 • Τι ήθελες να αλλάξεις ή να φέρεις στη ζωή σου;
 • Ποιες ευχές σου πραγματοποιήθηκαν;
 • Μπορείς να αισθανθείς ευγνωμοσύνη για τα θετικά;
 • Είπες μπράβο στον εαυτό σου για όλη την προσπάθεια που έκανες;Πες μπράβο όσο πολύ ή λίγο και να προσπάθησες.
 • Τι δεν λειτούργησε από αυτά που έκανες και τι μπορείς να μάθεις από αυτό ;
 • Τι θα έκανες διαφορετικά αν μπορούσες;

Όταν μιλάμε για στόχους, θέση κ επίτευξη τους είναι καλό να θυμόμαστε τα εξής: Κάνουμε πρώτα εκτίμηση αυτού που πέρασε, τι καταφέραμε, τι μάθαμε και μετά θέτουμε τον νέο στόχο μας σωστά, απλά, πρακτικά.

Πώς βάζουμε σωστά τους στόχους της νέας χρονιάς

 • Δε χρειάζεται να βάζεις μεγάλους και πολλούς στόχους.
 • Μπορεί να θέλεις πολλά πράγματα στη ζωή σου, αλλά δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα πραγματικότητα μέσα σε ένα χρόνο.
 • Βάλε ένα βασικό στόχο για το πρώτο εξάμηνο και στη συνέχεια θέσε και κάποιον ακόμη για το δεύτερο εξάμηνο.
 • Όταν θέτεις τον στόχο δεν πρέπει να το κάνεις μόνο μέσα στο μυαλό σου. Είναι μια σοβαρή διεργασία την οποία την μοιράζεσαι με δικούς σου και κυρίως με ειδικούς που θα σε βοηθήσουν στη πορεία. Δεν χρειάζεται να τα κανείς όλα μόνη σου.

Πρέπει όμως πάντα να είσαι ανοικτή στο απρόσμενα θετικό, στη τύχη και στην έμπνευση που μπορεί να σου έρθει μέσα στη χρόνια για το πώς μπορείς να προχωρήσεις προς τον στόχο σου. Μην κολλάς στα ακριβή βήματα επίτευξης του στόχου. Πρέπει να είσαι flexible και να αλλάζεις στρατηγική, κάνοντας την πορεία προς τον στόχο σου πιο fun και δημιουργική. Μπορείς επίσης να αλλάξεις και γνώμη σχετικά με το τι θέλεις. Αν θέσεις αυτά τα μικρά, απλά βήματα για την επίτευξη του στόχου σου και θυμάσαι γιατί το θέλεις τόσο πολύ, θα βρεις την πειθαρχεία να το κάνεις. Πολλές φορές, ίσως δεν έχεις πειστεί αρκετά για το ποσό πολύ θέλεις τον συγκεκριμένο στόχο, για αυτό και δεν μένεις πιστή σε αυτόν. Κάθε πρώτη του μήνα, ξαναβάλε το στόχο σου, δες πως προχωράς και κάνε κάνε διορθωτικές κινήσεις, έτσι ώστε να μην χάνεις χρόνο.

Πρέπει να είσαι καλή με τον εαυτό σου και να μην επικρίνεις τις κινήσεις σου.

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που κάποιος παθαίνει κατάθλιψη, είναι γιατί πιστεύει πως δεν κατάφερε τους στόχους του. Αν κάνεις ένα λάθος ή αποτύχεις μια φορά, πρέπει να επιτρέπεις στον εαυτό σου να μάθει από την εμπειρία και να ξαναπροσπαθήσεις με μπρίο, χαρά και έμπνευση.

Μάθε να λες στον εαυτό σου μπράβο!

Κάθε μικρό βήμα που κανείς πες στον εαυτό σου μπράβο! Όχι μόνο όταν επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος.Μάθε να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη εδώ και τώρα. Εδώ που είσαι. Και ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά που έρχονται.

Το 2020 θα είναι η χρονιά σου! Φτάνει να το πιστέψεις!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ