Follow us

Πώς θα μετατρέψεις μία γνωριμία σε σχέση

7 tips που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις και αντιμετωπίζεις την ερωτική σου ζωή

happy-couple-on-honeymoon-vacation-travel-beach-holidays-picture-id1047827366

Αν είσαι single και ωραία, πιθανότατα ξέρεις όλες τις προκλήσεις του σύγχρονου dating, με τα social media και τα dating apps να βάζουν τέλος σε όσα ξέραμε μέχρι τώρα και να μας καλωσορίζουν στη νέα εποχή γνωριμιών και flirting. Αν όμως αυτό που πραγματικά θέλεις είναι μία αξιόλογη σχέση, θα ήταν καλό να βρεις τους τρόπους να ξεχωρίσεις εκείνους με αληθινές προοπτικές μέσα στο σύνολο όλων εκείνων των ανθρώπων που γνωρίζεις, φλερτάρεις, βγαίνεις ραντεβού και κάνεις σεξ. Και εδώ ακριβώς είναι που όλες οι στρατηγικές σου ικανότητες μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέγιστο. Πρόσεχε, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να ακολουθείς τυφλά τους γνωστούς κανόνες της δύσκολης, αλλά μπορείς να σώσεις μεγάλη ποσότητα χρόνου και ενέργειας που υπό άλλες συνθήκες θα ξόδευες σε συναισθηματικά μη διαθέσιμους, ανώριμους και ασύμβατους άντρες ακολουθώντας κάποιες έξυπνες τακτικές.

6 συνήθειες που σαμποτάρουν την ερωτική ζωή σου

10 πράγματα που κάνουν όλα τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Πώς θα μετατρέψεις μία γνωριμία σε σχέση

Εκτός από το να είσαι υγιής και δυναμική, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορούν να σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ενδιαφέρουσα και ελκυστική στο άτομο με το οποίο βγαίνεις ραντεβού, σύμφωνα με τη σύμβουλο σεξ και σχέσεων Marissa Nelson:

Προσπάθησε να μην υπεραναλύεις τα πράγματα

Ξέρουμε, είναι εύκολο να το λες αλλά όχι να το κάνεις. Λίγα πράγματα είναι πιο δελεαστικά και απολαυστικά από τα πολύωρα "meetings" με τις φίλες σου στα οποία αναλύετε μεταξύ άλλων το κάθε μήνυμα, λέξη και φράση του ενδιαφέροντος σου για να καταλάβετε τι μπορεί να εννοεί. Όμως όταν αυτές οι συζητήσεις μετατρέπονται σε επαναληπτικές κουβέντες χωρίς νόημα μπορούν εύκολα να γίνουν αντιπαραγωγικές. "Πολλές φορές οι γυναίκες αναλύουν κάθε λεπτομέρεια σε έναν άντρα και καταλήγουν σε λανθασμένα συμπεράσματα για το ποιος είναι πραγματικά και πόσο ενδιαφέρεται", λέει η Marissa Nelson. Όταν κάποιος σου άρεσει, είναι φυσιολογικό να θέλεις να μιλήσεις σε όλους σου τους φίλους γι'αυτόν και κάθε συζήτηση που έχεις κάνει μαζί του. Αναρωτήσου όμως, τι παραπάνω μπορεί να γνωρίζουν εκείνοι για αυτόν, αφού εσύ ήσουν εκεί όταν γνωριστήκατε, εσύ ήσουν παρούσα στις συζητήσεις σας και εσύ ένιωσες το φιλί που σου έδωσε στο τέλος του ραντεβού. Προσπάθησε να αποσπάσεις την προσοχή σου από αυτόν και επικεντρώσου στη δική σου αυτοπεποίθηση.

Μείνε επιφυλακτική

Όταν μας αρέσει κάποιος πολύ και νιώθουμε αβέβαιοι για το κατά πόσο τα αισθήματα είναι αμοιβαία είναι λογικό να γίνουμε πιο ευάλωτοι. Αν τα λόγια και η συμπεριφορά του δε σου δίνουν μία ξεκάθαρη ένδειξη ως προς το αν τα αισθήματα του είναι αμοιβαία, κάνε πίσω. "Παρατηρώ πως πολλές γυναίκες επενδύουν αρκετά σε ανθρώπους που δε δίνουν πίσω την ίδια εκτίμηση, καλοσύνη και προσοχή", λέει η Nelson. Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να αγνοήσεις κάθε δικό σου συναίσθημα και να προστατευτείς πίσω από μία αδιαπέραστη ασπίδα αδιαφορίας, όμως είναι πολύ σημαντικό να παρατηρήσεις τι δίνεις και τι παίρνεις από εκείνον.

Μείνε αυθεντική

Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να απομακρύνεις κάθε φίλτρο και να πεις σε εκείνον κάθε λεπτομέρεια και κάθε σου σκέψη (ειδικά όταν εκείνος απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της). Αντ'αυτού, δείξε του ποια πραγματικά είσαι, μία άχρηστη πληροφορία που γνωρίζεις ή μία σειρά που είναι η ένοχη σου απόλαυση. "Το σωστό άτομο για εσένα είναι εκείνο που νιώθει ασφάλεια με τον εαυτό του και δε θα απειληθεί από το ποια πραγματικά είσαι. Πολλές φορές οι άνθρωποι απομακρύνονται ή χάνουν το ενδιαφέρον τους αν καταλάβουν ότι δεν είσαι ο αληθινός σου εαυτός. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποκρύψεις τα λιγότερο cool, συμβατικά θηλυκά, σέξι και glamorous στοιχεία σου αν θέλεις να είσαι με κάποιον που θα μπορεί να γίνει ο σύντροφος σου και να εκτιμήσει όλες τις πλευρές σου: την ωραία, την περίεργη και την αστεία.

Δώσε προσοχή στα σημάδια

Αντί να προσπαθείς να αποκωδικοποιήσεις κάθε του μήνυμα στο facebook, δώσε περισσότερη σημασία στη συμπεριφορά του. Η παλιά έκφραση που λέει πως οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια έχει διατηρηθεί στο πέρασμα του χρόνου ακριβώς επειδή είναι τόσο αληθινή, και χρειάζεται να την εφαρμόσεις στη δική σας περίπτωση: δεν έχει τόση σημασία το τι λέει στα μηνύματα, όσο το πόσο συχνά τα στέλνει (με άλλα λόγια, πόσο συχνά σε σκέφτεται). "Θα πρέπει να καταλάβεις το χαρακτήρα, τα πιστεύω και τις αξίες κάποιου για να αποφασίσεις αν ταιριάζει σε εσένα. Αν εκείνος δείχνει να θέλει να μάθει τα ενδιαφέροντα σου, το τι σε κάνει ευτυχισμένη, και ρωτάει για τους φίλους και την οικογένεια σου, αξίζει να του δεις που μπορεί να οδηγήσει η γνωριμία σας".

Κάνε λίγο πίσω

Αν νιώσεις πως υπάρχει καλή σύνδεση και επικοινωνία μαζί του, είναι επόμενο να θέλεις να περνάτε πολύ χρόνο μαζί. Παρ'όλα αυτά θα πρέπει να κάνεις αργά βήματα και να μη δώσεις πολλά από πολύ νωρίς. "Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είναι ανοιχτή ως προς το τι αναζητείς σε έναν υποψήφιο σύντροφο και να το εποικοινωνείς, αλλά δε θα πρέπει να γίνεις επιθετική. Δεν είναι μόνο το ότι μπορεί να τον τρομάξεις, αλλά δε συμβαδίζει με τη ζωή σου σαν ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα. "Η ζωή σου θα συνεχίσει να τρέχει ανεξάρτητα από το πόσο σου αρέσει κάποιος. Συνέχισε να κάνεις αυτά που σε γεμίζουν και σε ικανοποιούν και αν εκείνος θέλει να σε ακολουθήσει, τέλεια. Μία σχέση θα πρέπει να συμπληρώνει τη ζωή σου, και όχι να αποτελεί το επίκεντρο αυτής.

Βεβαιώσου πως η χημεία σας δεν είναι μόνο σεξουαλική

Μία καλή σεξουαλική σύνδεση είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική για κάθε μακροχρόνια σχέση, αν όμως κάνεις συνέχεια σεξ με κάποιον που σκέφτεσαι πως θα μπορούσες να δεσμευτείς μαζί του, θα πρέπει να σιγουρευτείς πως υπάρχει αυτό το κάτι παραπάνω. "Είναι αρκετά συνηθισμένο να μπερδεύουμε την καθαρά σεξουαλική επιθυμία με την αληθινή έλξη". Το σεξ είναι σημαντικό, αλλά όχι το σημαντικότερο.

Μη διστάσεις να φύγεις

Πιάνεις τον εαυτό σου να περιμένει μία του κλήση ή μήνυμα και να γίνεσαι ξαφνικά διαθέσιμη κάθε φορά που εκείνος θυμάται να σου μιλήσει ή να σου ζητήσει να βρεθείτε; Κακώς. "Εάν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα δε χρειάζεται να τον πείσεις για την αξία σου ή να προσπαθήσεις να τον κάνεις να δει πόσο καλή και ιδανική είσαι για σύντροφος του", λέει η Nelson. "Εμπιστέψου τον εαυτό και το ένστικτο σου: Αν παραμερίσεις τις ανασφάλειες σύντομα θα συνειδητοποιήσεις τι πρέπει να κάνεις".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ