Follow us

Συνταγή για ραβανί με μαστίχα | Το πιο νόστιμο παραδοσιακό γλυκό

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα από τα πιο κλασικά και νόστιμα γλυκά

Yogurt Dessert
Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα από τα πιο κλασικά και νόστιμα γλυκά είναι αναμφίβολα και αυτό. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν θα ενθουσιαστούν στη θέα ενός τέτοιου κεράσματος. Βρες λοιπόν παρακάτω τη συνταγή για ραβανί με μαστίχα και δοκίμασέ τώρα κιόλας.

Συνταγή για λυχναράκια | Δοκίμασε τα παραδοσιακά κρητικά καλιτσούνια

Συνταγή για ραβανί με μαστίχα

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 20΄

Υλικά

Κέικ

  • 6 αυγά
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • λίγο βούτυρο αγελάδας, λιωμένο για τη φόρμα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για πασπάλισμα

Σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 200 ml λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και περιχύνουμε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζουμε με το με φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα | Ένα από τα πιο κλασικά και λαχταριστά πιάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ