Follow us

Σχέση με μικρότερο άντρα: 6 λόγοι που οι γυναίκες το επιλέγουν

Σχέση με μικρότερο άντρα: 6 λόγοι που οι γυναίκες το επιλέγουν

Είτε έχεις κάνει/βρίσκεσαι σε σχέση με μικρότερο άντρα είτε είσαι στο άλλο άκρο και αναρωτιέσαι πως οι άλλες γυναίκες μπορούν και επιλέγουν σχέση με μικρότερο άντρα, οι παρακάτω «αιτίες» ενδεχομένως να δώσουν φως σε αυτό το… ζήτημα.

1. Για να ξαναβρούν ένα κομμάτι του νεότερου εαυτού τους

Συμβαίνει συχνά μια γυναίκα να προβάλει στο νεαρότερο άνδρα τα δικά της παιδικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν έλαβαν αρκετή φροντίδα, δεν αγαπήθηκαν αρκετά από τους δικούς της γονείς.

  • Εκδηλώνει προς εκείνον αισθήματα φροντίδας και αγάπης που η ίδια στερήθηκε. Βλέποντας το σύντροφό της, μπορεί να βλέπει και τον εαυτό της σε μια άλλη ηλικία.
  • Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτά τα συναισθήματα μπορεί να συνυπάρχουν με ασυνείδητη ζήλια και πόθο για επιστροφή σε νεαρότερη ηλικία.
  • Καθώς η γυναίκα αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί πια να μεταφερθεί η ίδια σε αυτήν, το κάνει μέσα από σχέση με μικρότερο άνδρα, «δανείζεται» από τη νεότητά του και ταυτόχρονα φροντίζει τα χαμένα πια νεανικά κομμάτια του δικού της εαυτού μέσα από το σύντροφό της.

2. Για να κερδίσουν το χρόνο, να παραμείνουν νέες, να ζήσουν μια πιο ανέμελη ζωή

Έχουμε αναφέρει ήδη τη ζήλια για τη νεότητα του άλλου. Μερικές φορές, αυτή αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα στην “επιλογή” της γυναίκας.

  • Εάν δεν είναι συμφιλιωμένη με την εικόνα της, με το γεγονός ότι έχει μεγαλώσει –και συνήθως αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή δεν έχει μεγαλώσει με έναν τρόπο που να πληροί την ίδια–, θα ψάξει σε έναν νεότερο άνδρα το «ελιξήριο» για να παραμείνει νέα, να βρει την αφέλεια, την ελαφρότητα, την παιδικότητα, την ξεγνοιασιά.
  • Το ίδιο ισχύει και για το ερωτικό κομμάτι της σχέσης: ένας άνδρας μικρότερης ηλικίας ενδέχεται να μπορεί να προσφέρει στη γυναίκα μια ερωτική ζωή «νεότερου χαρακτήρα».

3. Γιατί βλέπουν το μικρότερο άνδρα σαν «τρόπαιο» και απόδειξη της επιτυχίας και κοινωνικής τους καταξίωσης

Πρόκειται για μια σχέση «ναρκισσιστικού» χαρακτήρα, όταν η γυναίκα αντιμετωπίζει τον νεαρό άνδρα σαν «τρόπαιο» μέσα από το οποίο επιδεικνύει την εξουσία της. Πρόκειται μάλιστα για ένα «τρόπαιο» στη συλλογή που συνήθως περιλαμβάνει και καριέρα, περιουσία, λίφτινγκ προσώπου και πολλά άλλα. Και σε αυτή την περίπτωση, η ανάγκη της γυναίκας για επιβεβαίωση μέσω μιας σχέσης με νεότερο άνδρα έχει πιθανότατα ξεκινήσει από την αίσθηση εσωτερικού κενού, το οποίο για να καλύψει χρειάζεται «τρόπαια».

  • Στην ουσία, αυτό που προσπαθεί να δείξει προς τα έξω το αποδίδει η φράση: «Κοιτάξτε τι έχω, τι εξουσιάζω… Άρα, αξίζω». Πιθανά μια τέτοια γυναίκα να έχει η ίδια στα πρώιμα χρόνια της αντιμετωπιστεί από κάποιο γονιό της σαν «ναρκισσιστικό» αντικείμενο, προέκτασή του, που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει τις δικές του ανάγκες και όχι να βιώσει τον εαυτό του σαν ξεχωριστό άτομο.
  • Έχοντας υπάρξει, λοιπόν, «τρόπαιο» για τον ψυχισμό ενός γονιού, μια τέτοια γυναίκα, ταυτιζόμενη με το γονιό της και μη γνωρίζοντας άλλον τρόπο για να σχετισθεί, θα επιλέξει ένα αντίστοιχο «τρόπαιο» για να εξουσιάζει και μέσα από το οποίο να αντλεί μια αίσθηση προσωπικής ολοκλήρωσης.
  • Βέβαια σε μια τέτοια σχέση, όταν η γυναίκα δε βλέπει στον άνδρα παρά μόνο ένα «μέσο» για να εκτονώσει κάποια συναισθήματά της, δεν μπορεί να υπάρχει μια πραγματική σύνδεση: από την αρχή είναι καταδικασμένη να μην έχει διάρκεια και να μην οδηγήσει πουθενά ή στη διάρκειά της να εντείνει αντί να επουλώσει τα τραύματα της υφέρπουσας παθολογίας.
  • Όταν η γυναίκα «λειτουργεί» με παρόμοιο τρόπο, με μαθηματική ακρίβεια θα «πέσει» σε έναν άνδρα που θα αντιμετωπίζει κι αυτός τη σχέση κάπως αντίστοιχα, απουσία του σεβασμού και της σοβαρότητας.
  • Σε αυτές τις σχέσεις οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους ως αντικείμενα, προεκτάσεις εαυτού του ενός για τον άλλο, με αποτέλεσμα να χάνεται κάθε πιθανότητα ψυχικά υγιούς σύνδεσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ