Follow us

Συνταγή για σπαγγέτι με τοματίνια και ανθότυρο

Η Ιωάννα Τσολομίτη μας δείχνει τα μυστικά για να κάνουμε την απλή μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή.

Συνταγή για σπαγγέτι με τοματίνια

Η Ιωάννα Τσολομίτη μας δείχνει τα μυστικά για να κάνουμε την απλή μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή. Δες παρακάτω τη συνταγή για για σπαγγέτι με τοματίνια και ανθότυρο.

Κέικ από μακαρόνια | Η τέλεια παραλλαγή του ιταλικού Tetrazzini

Συνταγή για σπαγγέτι με τοματίνια και ανθότυρο

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 700 γρ. σπαγγέτι
  • 8 ώριμες τομάτες ή μια κονσέρβα των 500γρ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φύλλα βασιλικό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • μισό φλιτζάνι λάδι
  • 2 ποτήρια νερό ή ζωμό
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • ζωμός κότας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι για 8 λεπτά να είναι al dente.
  • Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρουμε σε μισό φλιτζάνι λάδι.
  • Σβήνουμε με ένα φλιτζάνι ζωμό κότας, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες τομάτες, το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 3/4 της ώρας.
  • Αφού χυλώσει ρίχνουμε τον πελτέ και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε επάνω στο φαγητό μας φρέσκια τομάτα κονκασέ και ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω κομμάτια ανθότυρο. Μπορούμε να βράσουμε τη σάλτσα και να τη ρίξουμε πάνω στα βρασμένα ζυμαρικά μαζί με φρέσκια τοματίνια.

(Προετοιμασία 20 λεπτά)

Καλή επιτυχία!!