Σοκολατένιο μωσαϊκό γλυκό σεμιφρέντο με μπισκότα πτι-μπερ από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα παγωμένο, άκρως γευστικό γλυκό από τον Στέλιο Παρλιάρο.

ΓΡΑΦΕΙ: KONSTANTINA LEIVADITI

Για αυτή τη συνταγή μωσαΐκού χρειάζεσαι επιπλέον αβγά και κρέμα γάλακτος.

Αν θες τη γρήγορη συνταγή για μωσαϊκό από τον Στέλιο παρλιάρο, δες το Κλασικό μωσαϊκό με κακάο και μπισκότα πτι μπερ

Χρόνος προετοιμασίας: μισή ώρα, Μερίδες: 10-12

Υλικά

  • 125 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 30 γρ. κονιάκ

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μία κρεμ ανγκλέζ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85 βαθμούς Κελσίου, (πάνω απ’ αυτή τη θερμοκρασία η κρέμα "κόβει" γιατί ψήνεται ο κρόκος), κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Χονδροκόβουμε με τις παλάμες μας τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα. Το αδειάζουμε σε μία μεταλλική φόρμα κορμού 23x 8 εκ. τοποθετώντας στο εσωτερικό μια μεμβράνη, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.