Follow us

Συνταγή για αλμυρά μάφινς με κρεμμύδι και κάρυ

Τα αλμυρά μαφινς είναι μία πολύ ωραία επιλογή για το ταπεράκι σου στη δουλειά.

Συνταγή για αλμυρά μάφινς με κρεμμύδι και κάρυ
Από τη διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη (stavroulacooking.com)

Τα αλμυρά μαφινς είναι μία πολύ ωραία επιλογή για τη δουλειά σε συνδυασμό με σούπες ή finger foods (ένα ταπερ με μπαστουνάκια τυριού, λαχανικά σε στικς και κάποιο ντιπ). Αλλά είναι και ένα ωραίο συνοδευτικό σε ένα ελαφρύ γεύμα, όπως μία σαλάτα.

Συνταγή για αλμυρά μάφινς με κρεμμύδι και κάρυ

Μερίδες: 12

Υλικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Μία γενναία πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
  • 6 κ.σ. νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το τηγάνι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  1. Κόψε τα κρεμμύδια στη μέση, καθάρισέ τα και στη συνέχεια κόψε τα σε λεπτές φέτες. Ζέστανε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε τα κρεμμύδια μαζί με το αλάτι. Μαγείρεψε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν πολύ πολύ μαλακά. Πρόσθεσε το κάρυ και μαγείρεψε για άλλα 2-3 λεπτά. Αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά και άφησε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.
  2. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα πινέλο λάδωσε ελαφρά 12 θήκες για μάφινς και τοποθέτησέ τες σε ταψάκι για μάφινς.
  3. Βάλε το λιναρόσπορο σε ένα ποτήρι ή μικρό μπολ, προσθέστε το νερό και ανακάτεψε. Άφησε το μείγμα στην άκρη μερικά λεπτάκια για να πήξει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr