Συνεργάστηκε η Μαργαρίτα Οκτωράτου, διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημόσιας Υγείας, MSc και NLP university certified practitioner (nutribalance.gr).
Η τροφική δηλητηρίαση είναι μια παθολογική κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά συμπτώματα. Δες παρακάτω 10 συμβουλές που μπορείς να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου για να προστατευτείς από αυτή.
Τροφική δηλητηρίαση: 10 συμβουλές για την πρόληψή της
‣ Βεβαιώσου ότι το ψυγείο σου είναι καθαρό, τακτοποιημένο και η θερμοκρασία στο θάλαμο συντήρησης έχει ρυθμιστεί στους 5°C ή χαμηλότερα.
‣ Αποθήκευσε το ωμό κρέας και τα πουλερικά χωριστά από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο, μέσα σε σφραγισμένα δοχεία/σακούλες και στο χαμηλότερο ράφι, για να μην υπάρχει πιθανότητα να στάξουν υγρά τους επάνω σε άλλα τρόφιμα.
‣ Ξεπάγωνε τις τροφές από την κατάψυξη βάζοντάς τες από την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο και όχι με το να τις αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας.
‣ Μην καταψύχεις εκ νέου οποιαδήποτε τροφή μετά την απόψυξη. Τα τρόφιμα πρέπει να μαγειρευτούν ή να πεταχτούν αν δε χρησιμοποιηθούν 1 ή 2 ημέρες μετά την απόψυξη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr