5 ζευγάρια γυαλιά ηλίου που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα

Επένδυσε σε ζευγάρια διαχρονικά, που θα φοράς για χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι (σχεδόν) καλοκαίρι. Και μία από τις αγαπημένες μας fashion κουβέντες αφορά τα αξεσουάρ του καλοκαιριού, δηλαδή τα μαγιό, τα καπέλα, τις σαγιονάρες, τα γυαλιά ηλίου. Ποια θα πάρουμε, πόσα θα πάρουμε, πώς θα τα συνδυάσουμε.

Φυσικά, στη μόδα έχουμε δυο βασικές επιλογές: να επενδύσουμε σε trendy κομμάτια, σ' αυτά δηλαδή που είναι τάση της μόδας την παρούσα σεζόν ή σε κομμάτια κλασικά και διαχρονικά, που θα έχουν πάντα μία θέση στη συλλογή μας. Το ιδανικό, βεβαίως, είναι να κάνουμε αγορές και από τις δυο κατηγορίες.

Γυαλιά ηλίου, σας αγαπώ

Και μιας και φτάσαμε σ' αυτό το σημείο, να σου πω ότι το δικό μου αγαπημένο αξεσουάρ είναι τα γυαλιά ηλίου. Δεν μπορώ να φανταστώ εμφάνιση, ιδίως καλοκαιρινή, που να μην ολοκληρώνεται με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Και μπορεί να φαίνεται πολύ διασκεδαστικό το να επενδύω σε ζευγάρια με έντονα χρώματα και περίεργα σχέδια, τα οποία είναι κάθε φορά στη μόδα, κι έρχονται να βάλουν μια παιχνιδιάρικη νότα στα καλοκαιρινά looks μου, αλλά από τη συλλογή μου δεν απουσιάζουν ποτέ τα κλασικά ζευγάρια.

Όπου όταν λέμε κλασικά σχέδια σε γυαλιά ηλίου, σημείωσε στη λίστα σου τα εξής 5 : τα Aviator - style γυαλιά, τα "wayfarers", τα cat-eye, τα στρογγυλά και τα oversized (κατά προτίμηση, με τετράγωνο σκελετό).

Λίγα λόγια για το καθένα

Aviator sunglasses

Είναι τα γυαλιά ηλίου που αντικατέστησαν τα προστατευτικά γυαλάκια (τύπου κολύμβησης) που φορούσαν οι πιλότοι και ένα από τα αξεσουάρ του στρατού που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στο κοινό. Στη Ray-Ban, βεβαίως, οφείλουμε τα πρώτα μοντέλα και στους Elvis Presley, George Michael και ....Tom Cruise την ανάδειξη του σε σύμβολα του cool στιλ.

Aviator- style γυαλιά ηλίου Dolce&Gabbana, Luxottica.

Wayfarer sunglasses

Το πιο δημοφιλές σχέδιο σε γυαλιά ηλίου το οφείλουμε και πάλι στη Ray-Ban και κυκλοφόρησε πρώτη φορά τη δεκαετία του '50. Φορέθηκε από icons όπως ο JFK, ο Andy Warhol, η Debbie Harry και η Madonna. Όπως αποδείχτηκε, το τραπεζοειδές σχέδιο τους είναι εξαιρετικά κολακευτικό σε οποιοδήποτε πρόσωπο και φοριέται από άντρες και γυναίκες σε όλο τον πλανήτη.

Wayfarer Ray - Ban, Luxottica.

Cat eye sunglasses

Συνώνυμα της γυναικείας θηλυκότητας, τα γυαλιά ηλίου με σκελετό cat eye συμπληρώνουν σχεδόν έναν αιώνα ζωής. Πρωτοκυκλοφόρησαν τη δεκαετία του '30, ωστόσο ήταν η Audrey Hepburn στην ταινία Breakfast at Tiffany (1961) που τα έκανε πολύ διάσημα. Τα φόρεσαν icons όπως η Marilyn Monroe και η Jackie Kennedy Onassis.

Cat eye γυαλιά ηλίου Prada, Luxottica.

Στρογγυλά γυαλιά ηλίου

Για τη δημοφιλία του στρογγυλού σχήματος στα γυαλιά ηλίου οφείλουμε ένα "ευχαριστώ" στα μουσικά είδωλα των '60s και '70s, John Lenon και Janis Joplin (μεταξύ άλλων), ωστόσο σημείωσε ότι τα πρώτα πρώτα γυαλιά που φορέθηκαν ποτέ (ήδη από τον 12ο αιώνα!) ήταν όλα στρογγυλά.

Στρογγυλά γυαλιά ηλίου Gucci, Delux Hellas.

Oversized

Εδώ δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία να πούμε, απλά ότι έχουν γίνει ένα απόλυτα must ζευγάρι, που μπορείς να επιλέξεις είτε σε τετράγωνο ή σε στρογγυλό σχέδιο. Τα oversized γυαλιά ηλίου έγιναν δημοφιλή στα '60s από τη Jackie Kennedy Onassis και δεν λείπουν πια από τη συλλογή καμίας fashionista.

Oversized τετράγωνα γυαλιά ηλίου Furla, De Rigo Hellas.