Follow us

Πώς θα δημιουργήσεις ανεπιτήδευτα κομψά minimal looks

6 + 1 ιδέες για να υιοθετήσεις τη φιλοσοφία του ''less is more''

Get The Look | Πώς θα δημιουργήσεις ανεπιτήδευτα κομψά minimal looks Splash/Ideal Images

Η στιλιστική εξωστρέφεια είναι η μεγαλύτερη τάση όσον αφορά το styling αυτή την περίοδο, κάτι που φυσικά δεν μας προκαλεί έκπληξη μετά από τόσους μήνες φορώντας μόνο athleisure looks. Μπορεί, λοιπόν, τα έντονα χρώματα, η υπερβολή και η λάμψη να επικρατούν στα trends της μόδας, όμως, υπάρχουμε και εμείς ανάμεσα στις fashion lovers, που αγαπάμε το minimal look -εκείνο που επιθυμεί λιγότερα, δοξάζοντας τη φιλοσοφία του ''less is more''.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά: Ο μινιμαλισμός είναι ένα καλλιτεχνικό ρεύμα που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960. Η τέχνη του ελάχιστου, όπως ονομάζεται αλλιώς, έχει τις ρίζες του στα ρεύματα του Κονστρουκτιβισμού και του Σουπρεματισμού της δεκαετίας του '20, και προέκυψε ως αντίθεση στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό της δεκαετίας του '50. Σαν ρεύμα δεν περιορίζεται μόνο στην τέχνη της γλυπτικής και της ζωγραφικής, καθώς έχει επηρεάσει και αρκετές άλλες εκφάνσεις του πολιτισμού: Από τον τρόπο ζωής έως και το styling.

Ο μινιμαλισμός έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της μόδας, ενώ τις επιρροές του βλέπουμε κυρίως στα Σκανδιναβικά "it girls", οι οποίες μαγνητίζουν τα βλέμματα μέσα από τα σύνολα τους. Το μινιμαλιστικό styling επιβάλει καθαρές γραμμές, απλά σχέδια και αυστηρά κοψίματα, ενώ βασίζεται σε "βασικά" κομμάτια και αποπνέει μία αβίαστη πολυτέλεια και καθαρότητα. Η διαχρονικότητα και η κομψότητα, είναι δύο έννοιες που βρίσκονται βαθιά χαραγμένες στο DNA του. Από την άλλη πλευρά η "υπερβολή" και η "φασαρία" λείπουν από το λεξιλόγιο του, καθώς το αποτέλεσμα κάθε μινιμαλιστικού συνόλου είναι ανεπιτήδευτα κομψό και πάνω από όλα "ήσυχο" ή "ήρεμο".

Get the summer minimal look

Για να υιοθετήσεις το συγκεκριμένο easy-going look εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω 6 + 1 μινιμαλιστικά outfits. Σύμφωνα με αυτά θα μπορέσεις να δημιουργήσεις αξιοζήλευτα καλοκαιρινά σύνολα. Περιλαμβάνουν basic κομμάτια, τα οποία έχεις σίγουρα στη δική σου γκαρνταρόμπα και καλύπτουν κάθε στιγμή της ημέρας.

Ανακάλυψε παρακάτω τα minimal looks των fashion influencers.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ