Η ινσταγκραμική τάση στα κοσμήματα που φοράνε όλες οι celebrities

Το trend που λατρεύουν οι Bella Hadid και Dua Lipa και οι 8 προτάσεις για να το υιοθετήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το τονίσουμε ξανά σήμερα: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι οι σημερινοί trendsetters. Όλα φιλτράρονται μέσα από αυτά δίνοντας τους νέα μορφή. Όσον αφορά τη μόδα, οι συλλογές περνούν από αμέτρητους λογαριασμούς σε κάθε μέσο, από το Instagram και το Twitter μέχρι το Tic Toc και το Youtube, για να ξεχωρίσουν κομμάτα και να γεννηθούν οι τάσεις μέσω των αναρτήσεων των fashion experts και influencers. Πολλές φορές ανεξάρτητα από τις Εβδομάδες Μόδας, τους οίκους και τους μεγάλους σχεδιαστές, οι σπεσιαλίστες του στιλ δημιουργούν και τις δικές τους τάσεις, ενώ μικρότερα ανεξάρτητα bands προωθούν με επιτυχία τα δικά τους μοναδικά κομμάτια. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Μεγαλύτερη ποικιλία και περισσότερη φαντασία στο χώρο της μόδας.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τον τελευταίο καιρό έχει ξεχωρίσει και μία χαριτωμένη τάση με αρκετά νοσταλγική διάθεση. Ο λόγος για τα πολύχρωμα κοσμήματα, που θυμίζουν σαν να έχουν βγει από τη δεκαετία του ΄90 ή και την παιδική-εφηβική ηλικία μας. Χάντρες, γούρια, λουλούδια, αλυσίδες και pop αποχρώσεις ντύνουν πλαστικά και γυάλινα δαχτυλίδια, σετ κολιέ και κρεμαστά σκουλαρίκια, που μας καλούν σε ένα ασταμάτητο mix & match παιχνίδι. Η τάση αυτή, που ονομάζεται ''camp jewells'', δηλαδή τα κοσμήματα που φτιάχνουν στις κατασκηνώσεις ως ενθύμιο, έχουν κατακλύσει τόσο το street style όσο και τα social media. Μεταξύ άλλων οι Bella Hadid, Dua Lipa αλλά και fashion influencers με χιλιάδες ακόλουθους έχουν υιοθετήσει τη τάση και η αλήθεια είναι πως θέλουμε και εμείς να την εντάξουμε στις εμφανίσεις μας.

Get the look

Κάνοντας την έρευνα μας για τις πιο προσιτές προτάσεις στο εν λόγω fun trend ξεχωρίσαμε παρακάτω τα 8 σετ κοσμημάτων από τα Zara, Bershka, H&M και Stradivarius, που θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις.

Σετ 2 κολιέ με χάντρες, Zara

Σετ με 5 δαχτυλίδια από ρητίνη με πεταλούδα, Bershka

Σετ με σκουκαρίκια κρίκους σε διάφορα χρώματα, Zara

Σετ με 7 ακρυλικά δαχτυλίδια, Stradivarius

Σετ με 4 κολιέ με λουλούδια, Bershka

Πλαστικά δαχτυλίδια σε διάφορα σχέδια, H&M

Πλαστικά σκουλαρίκια, H&M

Σετ 4 κολιέ με αρχικά, Stradivarius