Follow us

Είσαι έτοιμη για το φθινοπωρινό colorblocking; | To Tik Tok σού δείχνει πώς θα το υιοθετήσεις

Οι στιλιστικές συμβουλές που θα κάνουν την τάση ''παιχνιδάκι''.

Είσαι έτοιμη για το φθινοπωρινό colorblocking; | To Tik Tok σού δείχνει πως θα το υιοθετήσεις Pixel Formula

Οι τάσεις για τη φθινοπωρινή σεζόν δεν μοιάζουν σε τίποτα με όσα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. H πανδημία ήρθε και άλλαξε όσα θεωρούσαμε δεδομένα στον χώρο της μόδας και κάποια ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Εκεί που ετοιμαζόμασταν για τη σκούρα χρωματική παλέτα και τα χνουδωτά ρούχα, τα φετινά trends μας σταμάτησαν. Τι θα επικρατήσει, λοιπόν, τους επόμενους μήνες στο fall styling; Τα ζωντανά χρώματα, οι pop αποχρώσεις που φόραγες την άνοιξη και το καλοκαίρι. Καλά διάβασες τα bright χρώματα θα μας συνοδεύσουν και τους επόμενους μήνες στις καθημερινές αλλά και τις επίσημες εμφανίσεις μας. Οι πασαρέλες, άλλωστε, των Versace, Ferragamo, Raf Simons, Bottega Veneta και Prada έδειξαν πως δεν υπάρχει τίποτα πιο φθινοπωρινό από την στιλιστική εξωστρέφεια των χρωμάτων αλλά και ο συνδυασμός τους σε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις -γνωστό και ως colorblocking.

Όπως δείχνουν όλα το colorblocking θα επικρατήσει εξίσου στο street style των επόμενων εβδομάδων. Ωστόσο, πρόκειται για μία bold στιλιστική τάση, που ίσως και να μας φοβίζει. Για αυτό και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λεπτομερώς για αυτή.

Loading...

Colorblocking 101

Η φιλοσοφία του βασίζεται στον τροχό των χρωμάτων, εκείνον, που συναντήσαμε στα σχολικά μας χρόνια και μας έμαθε τον διαχωρισμό τους. Εμείς θα εστιάσουμε περισσότερο σε αυτόν που ξεχωρίζει τα βασικά από τα δευτερεύοντα. Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε και μετά ακολουθούν τα συμπληρωματικά τους που είναι το πράσινο, το μοβ και το πορτοκαλί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα στο color blocking είναι να ξεκινήσεις τους συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ζεύγη χρωμάτων, που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κι όχι απέναντι. Για παράδειγμα, συνδύασε το κόκκινο με το πορτοκαλί ή το μοβ, το κίτρινο με το απαλό πράσινο ή το μουσταρδί αλλά όχι το κόκκινο με το πετρόλ (μπλε-πράσινο).

Loading...

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να μην μπερδέψεις τις κατηγορίες των χρωμάτων, δηλαδή τα παστέλ συνδυάζονται με παστέλ και τα νέον με νέον. Επίσης, δημιούργησε συνδυασμούς, που ξέρεις πως ταιριάζουν με την επιδερμίδα και με το χρώμα των μαλλιών σου, για ένα κολακευτικό outfit.

Στην διάσημη πλατφόρμα του Tik Tok βρήκαμε ακόμα περισσότερα styling tips. Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω θα βρεις ένα μικρού μήκους βίντεο, το οποίο θα σε καθοδηγήσει να δημιουργήσεις ενδιαφέροντα σύνολα με την εν λόγω τάση, ενώ θα σου προσφέρει και προτάσεις για σύνολα.

@style

Are you into color blocking?! Watch this babes! 🤩🤩 @tenickab #fyp #foryou #foryoupage #style #colorblock #fashion #inspo #fitcheck

♬ original sound - style

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ