Δανάη Μπάρκα | Η ολόσωμη φόρμα της από τα Marks & Spencer είναι ιδανική για το γραφείο αυτή την περίοδο

5 προτάσεις για να κάνεις δικό σου το πιο εύκολο και κομψό μεταβατικό ρούχο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
NDP

Ο καιρός έχει αλλάξει και μαζί με το φθινόπωρο έρχονται βροχές, μία αισθητή πτώση στη θερμοκρασία και αέρας. Από την μία πλευρά αυτή η αλλαγή μάς αναζωογονεί μετά από τον καύσωνα του Αυγούστου. Από την άλλη, όμως, μας δυσκολεύει στο styling και δη εκείνο του γραφείου. Χρειαζόμαστε σύνολα και κομμάτια, που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απότομες εναλλαγές του καιρού, προσφέροντας άνεση, ζεστασία και κομψότητα στις επαγγελματικές μας εμφανίσεις. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία ολόσωμη φόρμα, όπως εκείνη που φόρεσε η Δανάη Μπάρκα στην πρωινή της εκπομπή ''Πάμε Δανάη'' στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega;

Η ίδια φόρεσε μία μπεζ ολόσωμη φόρμα με ζώνη στη μέση από τη συλλογή του Marks & Spencer, που μας θύμισε κάτι από το safari style, και τη συνδύασε με χρυσά κοσμήματα. Η εμφάνιση της μας έβαλε σε σκέψεις και παρακάτω θα σου μιλήσουμε για το απαραίτητο fashion item της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας.

Γιατί ολόσωμη φόρμα;

Είχαμε κάνει λόγο για το συγκεκριμένα κομμάτι και στο παρελθόν, ωστόσο, θα σου εξηγήσουμε και σήμερα τη χρησιμότητα της. Αρχικά, αποτελεί ένα fashion item με μεγάλη ιστορία, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ολόσωμες φόρμες σχεδιάστηκαν πρώτα για τους αλεξίπτωτιστες και έπειτα χρησιμοποιήθηκαν για το εργατικό δυναμικό, ενώ κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου φορέθηκε και από τις εργαζόμενες γυναίκες. Τη δεκαετία του '30 το εν λόγω κομμάτι απέκτησε τον πολυτελή χαρακτήρα του μέσα από την καινοτόμα σχεδίαστρια Elsa Schiaparelli. Η δημοτικότητα του άργησε να μεγαλώσει και έτσι φτάσαμε προς το τέλος των 50s για να γίνει ένα statement και ευρέως αποδεχτό κομμάτι από το καταναλωτικό κοινό και κυρίως τις γυναίκες. Αμερικανοί σχεδιαστές εκείνης της εποχής, όπως οι Vera Maxwell και Bonnie Cashin, συνέβαλλαν μέσα από τα καθημερινά/casual σχέδια τους στην αναγνώριση τους. Βέβαια, μερικά εξώφυλλα περιοδικών μόδας και εμφανίσεις με ολόσωμες φόρμες από επιφανείς προσωπικότητες του Hollywood και της μουσικής βιομηχανίας την εποχή των 60s και 70s τις έκαναν πραγματικά ένα statement κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας.

Πρακτικά η ολόσωμη φόρμα είναι ένα από τα πιο ευκολοφόρετα ρούχα, αφού δεν χρειάζεται να δαπανήσεις χρόνο για να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο outfit. Την φοράς και το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα κατάλληλα αξεσουάρ για την εκάστοτε περίσταση. Ακόμα, σου προσφέρει μεγάλη στιλιστική ευελιξία και μπορείς να την αξιοποιήσεις από το γραφείο έως τη βραδινή σου έξοδο, ενώ πληρεί όλες τις προυποθέσεις του μεταβατικού στιλ.

Get the look

Για όλους τους παραπάνω λόγους συγκεντρώσαμε 4 σχέδια ολόσωμων φορμών, που θα σου λύσουν τα χέρια στο φθινοπωρινό στιλ και θα αναβαθμίσουν τις καθημερινές εμφανίσεις σου. Από την εμπριμέ πρόταση των Marks & Spencer μέχρι εκείνες των BSB, Zara και Mango, συνέχισε να σκρολάρεις και θα βρεις την ιδανική πρόταση για εσένα.

Εμπριμέ ολόσωμη φόρμα, Marks & Spencer

Ολόσωμη φόρμα με ζ΄ψνη στη μέση, Zara

Ολόσωμη φόρμα, BSB

Ολόσωμη φόρμα με κέντημα, H&M

Ολόσωμη φόρμα, Mango