Follow us

Φαίη Σκορδά VS Κατερίνα Καινούργιου | Ποια φόρεσε το ροζ φόρεμα με τρόπο που θα ζήλευε και η Elle Woods του ''Legally Blonde''

Δύο παρουσιάστριες και δύο ροζ σύνολα. Ποιο look είναι πιο επιτυχημένο.

Φαίη Σκορδά VS Κατερίνα Καινούργιου | Ποια φόρεσε το ροζ φόρεμα με τρόπο που θα ζήλευε και η Elle Woods του ''Legally Blonde'' NDP

Δύο παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης επέλεξαν να φορέσουν ένα χρώμα και τα social media πήραν φωτιά. Ο λόγος για την Φαίη Σκορδά και την Κατερίνα Καινούργιου, δύο γυναίκες που λατρεύουν τη μόδα αλλά πιο πολύ το ροζ χρώμα. Η εν λόγω απόχρωση τις κολακεύει όσο καμία άλλη και οι δύο τους πάντα της δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους όταν έρχονται αντιμέτωπες με στιλιστικά διλήματα. Παρ' όλα αυτά, το ροζ χρώμα δεν επιλέγεται μονάχα για αυτό τον λόγω από την Φαίη Σκορδά και την Κατερίνα Καινούργιου.

H δύναμη του ροζ και οι ''Ladies in Pink''

Λέγεται ότι οι αισιόδοξοι βλέπουν τον κόσμο πίσω από ροζ γυαλιά -κοινώς βλέπουν τα πάντα ρόδινα. Δεν είναι να απορεί κανείς με αυτήν την έκφραση, αφού το ροζ χρώμα όχι μόνο προωθεί την προσήνεια, αλλά στην πραγματικότητα αποθαρρύνει την επιθετικότητα και την κακή θέληση. Ο Αλεξάντερ Σάους, διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου βιοκοινωνικών και ιατρικών ερευνών στην Τακόμα της Ουάσιγκτον, μελέτησε τις υποκειμενικές αντιδράσεις προς μια απόχρωση ροζ χρώματος, που την ονόμασε "Baker – Miller pink", και διαπίστωσε πως όταν χρησιμοποιείται το χρώμα αυτό σε φυλακές προσωρινά ηρεμεί τους βίαιους κρατούμενους. Στο βιβλίο ''Η δύναμη των χρωμάτων'' ο Dr Σάους εξηγεί: ''Ακόμα και αν προσπαθήσει κανείς να θυμώσει ή να είναι επιθετικός αποτυχαίνει με την παρουσία του ροζ χρώματος. Οι μύες της καρδιάς δεν μπορούν να κινηθούν αρκετά γρήγορα. Πρόκειται για ένα ηρεμιστικό χρώμα που υπονομεύει την ενεργητικότητα''.

Το ροζ χρώμα είναι μια παραλλαγή του κόκκινου τόνου και αντιπροσωπεύει τη σύντηξη του με το λευκό. Ο συνδυασμός των χρωμάτων αντανακλάται: Αφενός, η μαχητικότητα, το πάθος, η σεξουαλικότητα της φύσης, από την άλλη η τρυφερότητα και η ευπιστία του ατόμου. Αυτό το χρώμα συμβολίζει την αρχή, την άφιξη της άνοιξης, την αναγέννηση, την ανθοφορία, την εμφάνιση μιας νέας ζωής, τον μετασχηματισμό. Ακόμα, επισημαίνει τη νεότητα, τη θηλυκότητα, την αθωότητα, την καινοτομία, τη φιλικότητα, τη φρεσκάδα, την ευαισθησία, την ελαφρότητα, την έμπνευση, τον ρομαντισμό και την αγάπη.

Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, που το βλέπουμε τόσο συχνά στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, αφού αντικατοπτρίζει τόσα συναισθήματα και ντύνει με μαεστρία την εκάστοτε πρωταγωνίστρια. Μην ξεχνάς πως στην ιστορία της μόδας έχουν μείνει οι ροζ εμφανίσεις της Μέριλιν Μονρό στην ταινία "Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές", της Όντρει Χέμπορν με δημιουργία του οίκου Givenchy στην ταινία "Breakfast at Tiffany’s", της Νάταλι Πόρτμαν στην ταινία "Jackie" αλλά και της Ρις Γουίδερσπουν στην ταινία "Η εκδίκηση της ξανθιάς 2". Ειδικά η εμφάνιση της τελευταίας ηθοποιού μας θύμισε αρκετά τα preppy pink outfits της Φαίης Σκορδά και της Κατερίνας Καινούργιού.

Loading...

Φαίη Σκορδά VS Κατερίνα Καινούργιου

Η Φαίη Σκορδά φόρεσε ένα μίνι ροζ φόρεμα με μαύρο έντονο γιακά σε ανοιχτή γραμμή από το brand ACCESS Fashion. Η ίδια ολοκλήρωσε το σύνολο της με μαύρες μυτερές γόβες πραγματοποιώντας μία χρωματική αντίθεση.

Loading...

Από την άλλη πλευρά η Κατερίνα Καινούργιου φόρεσε ένα μίνι φόρεμα με 60s διάθεση, έντονους ώμους και λευκές λεπτομέρειες του οίκου Balmain. Η ίδια ολοκλήρωσε το σύνολο της με λευκά πέδιλα. Η ίδια επέλεξε το εν λόγω pink outfit για την προωθητική εκδήλωση της εκπομπής της "Super Κατερίνα" στον Alpha, που έλαβε χώρα στο ''Fuga''.

Φαίη Σκορδά VS Κατερίνα Καινούργιου | Ποια φόρεσε το ροζ φόρεμα με τρόπο που θα ζήλευε και η Elle Woods του ''Legally Blonde''

Πες μας στα σχόλια ποιο pink look σου άρεσε περισσότερο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ