Follow us

Τι κοινό έχουν οι πιο κομψές φθινοπωρινές εμφανίσεις των style insiders;

Το διαχρονικό print που θα σε κάνει μία πραγματική fashionista.

Τι κοινό έχουν οι πιο κομψές φθινοπωρινές εμφανίσεις των style insiders; Pixel Formula

Σαν συντάκτριες μόδας έχουμε ένα sweet spot για τα διαχρονικά fashion items. Αυτά μπορεί να είναι από μία τσάντα, ένα look και στιλ μέχρι ένα μοτίβο, που έχουν δείξει την αντοχή τους σε όλα τα τεστ του χρόνου και τις εφήμερες τάσεις. Σήμερα, ωστόσο, θα μιλήσουμε για ένα διαχρονικό μοτίβο ή αλλιώς print, που είμαστε σίγουρες, πως κατέχει εξέχουσα θέση τόσο στη γκαρνταρόμπα σου όσο και στη μνήμη σου. Ο λόγος για το tartan, ένα print με μεγάλη ιστορία, που όπως φαίνεται από το street style αλλά και τις συλλογές για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22 θα αποτελέσει τάση.

Μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του tartan

Το "tartan" καρό έκανε την εμφάνιση του στη Σκωτία του 17ο αιώνα, ως μέρος της εργατικής ανδρικής στολής αλλά και του χαρακτηριστικού υφάσματος των παραδοσιακών κιλτς. Συνδέθηκε έντονα και με τη βικτωριανή και εδουαρδιανή εποχή στη Μεγάλη Βρετανία, όπου βασιλείς, αριστοκράτες και στρατιωτικοί υιοθέτησαν το συγκεκριμένο ύφασμα στις εμφανίσεις τους, δίνοντας του μία… αριστοκρατική πνοή.

Το ταρτάν είχε δύο βασικές εκδοχές: Το ''καθαρόαιμο'' σκωτσέζικο καρό με τις χαρακτηριστικές κάθετες και οριζόντιες γραμμές διαφορετικού μεγέθους, βαμμένες στις αποχρώσεις του κόκκινου, πράσινου, μπλε, λευκού, μαύρου και κίτρινου, συνδυασμός που φέρει την ονομασία ''Royal Stewart tartan''. Υπάρχει όμως και το ''Black Watch tartan'', που έχει μόνο τα τρία από τα έξι χρώματα του παραπάνω (πράσινο, μπλε, μαύρο).

Η επίδραση του ταρτάν συνέχισε να διαμορφώνει το στιλ και τη μόδα, φτάνοντας στη δεκαετία του 1930 και την εμφάνιση της Pied De Poule εκδοχής, η οποία έγινε το "σήμα κατατεθέν της πολυτέλειας". Έγινε το αγαπημένο ύφασμα της Γαλλίδας σχεδιάστριας Coco Chanel και του Christian Dior, με δεκάδες εμβληματικά κομμάτια τους να φέρουν το συγκεκριμένο καρό pattern. Λίγες δεκαετίες μετά, το 1970 έγινε μέρος και της Pank/Grunge κουλτούρας που γεννήθηκε στο Λονδίνο.

Φτάνοντας στο σήμερα και το φθινιπωρινό street style

Οι πασαρέλες και οι φθινοπωρινές συλλογές των Vivienne Westwood, Molly Goddard, Dior, Alessandra Rich, Longchamp και Charles Jeffrey Loverboy έδωσαν τη ψήφο εμπιστοσύνης τους στο tartan φέτος. Το είδαμε να ''ντύνει'' κάθε κομμάτι και βασικό fashion item της γκαρνταρόμπας αυτής της εποχής. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση του και στο street style, με τις ιέρειες του στιλ, τις fashion influencers και insiders να το έχουν ήδη εντάξει στις εμφανίσεις τους.

Πώς το φορούν οι σπεσιαλίστες της μόδας;

-Παλτό

Loading...

-Blazer

Loading...

-Πουκάμισο

Loading...

-Μπλούζα

Loading...

-Jacket

Loading...

-Φόρεμα

Loading...

-Καμπαρντίνα

Loading...

-Παντελόνι

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ