Follow us

Après Ski | Το διαχρονικό sport style που έχουν ερωτευτεί οι σχεδιαστές

Τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σου.

Après Ski | Το διαχρονικό sport style που έχουν ερωτευτεί οι σχεδιαστές Pixel Formula

Η μόδα δεν είναι απλά τα ρούχα που φοράμε στην επαγγελματική ζωή μας ή τις βραδινές εξόδους και δεν σχετίζεται μόνο με τις τάσεις. Η μόδα βρίσκεται σε μία συνεχή και ασταμάτητη συζήτηση με την κοινωνία και τον πολιτισμό και υπάρχει για να εκφράζει και να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιδιώξεις μας. Η μόδα δεν έχει όρια, δεν ξεκινάει στις πασαρέλες και δεν σταματάει στο street style. Η μόδα ''ντύνει'' κάθε μας στιγμή, από τις χαρούμενες οικογενειακές εορταστικές εκδηλώσεις μέχρι την άθληση μας. Στην τελευταία θα επικεντρωθούμε σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο σκι, ένα άθλημα που έχει συνδεθεί με την elite, τους αστέρες του Χόλιγουντ και φυσικά τους πιο εμβληματικούς οίκους μόδας. Το après ski στιλ, άλλωστε, είναι μία από τις πιο hot τάσεις της σεζόν και δεν αποτελεί μία φρέσκια ιδέα.

Λίγα λόγια για τον έρωτα των σχεδιαστών και των αστέρων του Χόλυγουντ

Το σκι αποτελεί ένα δύσκολο άθλημα, που πραγματοποιείται στις βουνοπλαγιές των πιο διάσημων, πολυτελών χειμερινών προορισμών. Από τη δεκαετία του '30 το άθλημα αυτό άρχισε να αποκτάει ''elite status'', καθώς επιτυχημένες προσωπικότητες του επιχειρείν και της πολιτικής, βασιλικές οικογένειες και μεγάλοι ηθοποιοί επισκέπτονταν τις Γαλλικές Άλπεις, το Άσπεν και άλλες τέτοιες περιοχές για να περάσουν τις χειμερινές διακοπές τους σε πολυτελή σαλέ απολαμβάνοντας το σκι. Δεν άργησαν, έτσι, να κυκλοφορήσουν τα πρώτα απαραίτητα του après ski στιλ με την υπογραφή εμβληματικών σχεδιαστών, όπως Madeleine Vionnet, Jean Patou και Elsa Schiaparelli. Όσο οι δεκαετίες περνούσαν τόσο περισσότεροι αστέρες και style icons απαθανατίστηκαν με τα κομψά απαραίτητα του après ski. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι Jackie Kennedy, Grace Kelly, Sophia Loren, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, πριγκίπισσα Diana και η Audrey Hepburn. Puffer jackets, γούνινα καπέλα και γάντια, ογκώδεις μπότες, πλεκτά και άλλα κομμάτια με ζεστές επενδύσεις υφασμάτων έδιναν το παρών στις εμφανίσεις τους -looks που ολοκληρώνονταν με κομψά επιβλητικά γυαλιά ηλίου και κοσμήματα to die for.

Loading...

Το après ski από ένα αθλητικό look έγινε πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές και από ρούχα με πρακτική χρήση έγιναν statement κομμάτια της χειμερινής γκαρνταρόμπας. Το καλύτερο στοιχείο του, όμως, είναι το γεγονός πως αποτελεί ένα στιλ που δεν άλλαξε και ιδιαίτερα στο πέρασμα του χρόνου. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου. Μπορεί στα 80s να είχε neon αποχρώσεις και στα 90s loose σιλουέτες, ωστόσο, τα κομμάτια του παραμένουν ίδια, τόσο κομψά όσο τα βλέπουμε στις φωτογραφίες των δεκαετιών του '60 και '90.

Το après ski στις πασαρέλες της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας '21-22

Η Miuccia Prada μετά από δύο σεζόν στην καραντίνα δημιούργησε μία εξολοκλήρου συλλογή για τη Miu Miu έτοιμη για το απόλυτο après ski look της χειμερινής απόδρασης, για ελευθερία και ανανέωση. Ακόμα και η παρουσίαση της συλλογής έλαβε χώρα στα χιόνια της Cortina d'Ampezzo στις Ιταλικές Άλπεις. Η συλλογή της ήταν μία ωδή στο ''mountain style'' της παιδικής ηλικίας της. Είδαμε party φορέματα, πανωφόρια, ολόσωμες φόρμες, moon μπότες, tops, glamorous κεντητά κομμάτια να συνδυάζονται με τα απολύτως sporty του σκι και σκουφάκια, γάντια, κάλτσες, οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς σε τέτοια μέρη: Από τα ρούχα και τα αξεσουάρ για το άθλημα του σκι μέχρι τα must haves του βραδινού δείπνου ή after-party. Αυτές, άλλωστε, είναι οι χειμερινές διακοπές σε τέτοια μέρη.

Την ίδια φιλοσοφία και έμπνευση είχαν και άλλοι σχεδιαστές οι οποίοι οραματίστηκαν τα μοντέλα τους ως σύγχρονες λάτρεις του σκι να ταξιδεύουν στις Άλπεις για το άθλημα και τη διασκέδαση. Από τις βαλίτσες τους, λοιπόν, δεν μπορούσαν να λείπουν τόσο τα λαμπερά μίνι φορέματα όσο και τα καπιτονέ μπουφάν και οι μπότες. Οι πασαρέλες των Miu Miu, Prada, Balmain, Chanel, Givenchy, Dolce & Gabbana αποδεικνύουν, πως το après ski στιλ δεν είναι απλώς κομψό και πολυτελές αλλά διαχρονικό και πάντα επίκαιρο αυτή τη σεζόν.

Après Ski | Το διαχρονικό sport style που έχουν ερωτευτεί οι σχεδιαστές

Get the après ski look

To après ski στιλ δεν είναι ένα πλεονέκτημα της elite και ούτε θα σου κοστίσει ακριβά. Η διαχρονικότητα του προσέλκυσε πολλά brands και πλέον μπορείς να βρεις τα απαραίτητα του σε προσιτές τιμές. Το νέο drop του Stradivarius το αποδεικνύει!

Κάνοντας μία ενδελεχή έρευνα στα νέα κομμάτια της συλλογής του με έμπνευση από το après ski ξεχωρίσαμε παρακάτω τα κομμάτια, που αξίζουν μία θέση στην γκαρνταρόμπα σου. Φέρε στις εμφανίσεις σου και τις διακοπές σου την ίδια λάμψη και κομψότητα που είχε η Audrey Hepburn στην εναρκτήρια σκηνή της ταινία του 1963 ''Charade'', όπου φορούσε ένα chocolate brown catsuit του οίκου Givenchy και oversized γυαλιά ηλίου, πίνοντας το καφέ της στο γαλλικό ski resort της Megève.

αθδρευ

Ριμπ μίντι φόρεμα με απαλή υφή, Stradivarius

Πουλόβερ με πλέξη cable και ψηλό γιακά, Stradivarius

Χρωματιστό χοντρό κασκόλ, Stradivarius

Ίσια μποτίνια καλυμμένα με καουτσούκ και λεπτομέρεια στη μύτη, Stradivarius

Μποτίνια ίσια με εσωτερική γούνα, Stradivarius

Ζακέτα με πλεξίδες, Stradivarius

Αεροπορικό τζάκετ ντουμπλ φας, Stradivarius

Κοντό πουλόβερ με πλέξη cable, Stradivarius

Υφασμάτινη τσάντα shopper, Stradivarius

Παντελόνι cargo με τσαντάκι μέσης, Stradivarius

Full face, Stradivarius

Αθλητικά γυαλιά ηλίου, Stradivarius

Μποτάκια ίσια τύπου ορειβασίας, Stradivarius

Overshirt από συνθετική γούνα προβάτου, Stradivarius

Stradivarius

Γιλέκο διπλής όψης από συνθετική γούνα προβάτου, Stradivarius

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ