Follow us

Γιατί όλοι ασχολούνται με το Miu Miu set; | Εσύ θα το φόραγες;

Ο οίκος παρουσίασε μία νέα πρόταση στο office style που έχει διχάσει το κοινό.

Miu Miu Splash/Ideal Images

Το περασμένο Φθινόπωρο ο ιταλικός οίκος Miu Miu παρουσίασε τη συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι '22, η οποία μας έκανε σαφές πως τα μίνι με 00s διάθεση επιστρέφουν δυναμικά στις τάσεις της μόδας. Ωστόσο, ανάμεσα στα looks, ξεχώρισα ένα συγκεκριμένο, που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Αποτελούνταν από ένα τοπ-μπουστάκι και μία φούστα-ζώνη. Και των δύο κομματιών το μήκος ήταν κοντό -ή μικρό- σε κάθε περίπτωση δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να το φοράει. Παρ' όλα αυτά, ήξερα πως πρόκειται για ένα τολμηρό look που θα χαρίσει iconic στιγμές πάνω σε επιλεγμένες celebrities και fashionistas. Και πράγματι το εν λόγω σετ έχει γίνει ήδη viral και όλοι μιλούν για αυτό.

Γιατί όλοι ασχολούνται με το Miu Miu set; | Εσύ θα το φόραγες;

''Why are you so obsessed with me?'' -Miu Miu

Η στιγμή που κατάλαβα, πως δεν είμαι η μόνη που το ξεχώρισε, ήταν όταν συνάντησα το παρακάτω tweet:

Loading...

Το mini set είναι από τα πιο πολυσυζητημένα κομμάτια της σεζόν. Πέρα από το γεγονός πως κεντρίζει το ενδιαφέρον λόγω του τολμηρού και risqué χαρακτήρα του, το μίνι μήκος του ταιριάζει απόλυτα στην αναβίωση της δεκαετίας του 2000 και του Y2K style. Έχουμε αναφέρει πως από την περσινή ανοιξιάτικη σεζόν είχαμε δει αρκετές τάσεις του να επιστρέφουν και φέτος θα χτυπήσει ''κόκκινο'' η αισθητική με ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά κομμάτια του.

Η μίνι φούστα και το μπουστάκι της Miu Miu θυμίζει τα σύνολα των Christina Aguilera, Paris Hilton αλλά και των Pussycat Dolls από τα 00s. Βέβαια, δεν είμαστε σίγουρες αν θα το επέλεγαν σήμερα. Την ψήφο εμπιστοσύνης τους έδωσαν σε αυτό οι Chiara Ferragni, Paloma Elesser, Zendaya, Nicole Kidman, Hailey Bieber και Saweetie. Διαφορετικές γυναίκες με διαφορετικούς σωματότυπους φοράνε το εν λόγω σύνολο της Miu Miu. Ίσως να είναι και αυτός ο λόγος που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της fashion κοινότητας αποθεώνοντας τη διαφορετικότητα και το body positivity κίνημα.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Όσον αφορά την ιδέα πίσω από τη συλλογή αλλά και το mini set, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Miuccia Prada έγραψε από την αρχή τους κανόνες του office style στην επιστροφή στο γραφείο από την τηλεργασία. Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα της. Ό,τι θεωρούσε ''κανονικό'' έγινε ''περίεργο'' και αντιστρόφως. Για αυτό και ήθελε να φέρει το overdressing και το sexiness στα κλασικά ρούχα του γραφείου προσθέτοντας συγχρόνως το δικό της twist και στο preppy look. Cropped μπλε πουκάμισα, μίνι πλισέ φούστες και πουλόβερ έρχονται να αντικαταστήσουν τα κλασικά staples, σύμφωνα με την Miuccia Prada.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ