Follow us

Κεφάλαιο Εσπαντρίγιες | Τα παπούτσια που έχουν κερδίσει τις καρδιές των fashionistas και των royals

Η διαχρονική επιλογή που πρέπει να έχει κάθε κομψή γυναίκα στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα της.

εσπαντριγιες Splash/Ideal Images

Μπορούμε να το το διατυπώσουμε με το χέρι στην καρδιά: Οι εσπαντρίγιες είναι το μόνο παπούτσι που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είμαστε τόσο απόλυτες, γι' αυτό και έχουμε τόσο μεγάλη αγάπη για αυτά τα παπούτσια, όπως βέβαια και οι περισσότερες fashionistas ανά τον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά σχέδια παπουτσιών, που από τότε που εμφανίστηκαν δεν παύουν να απασχολούν το γυναικείο φύλο.

Για την ιστορία, οι εσπαντρίγιες έχουν τις ρίζες τους στην Ισπανία. Η σόλα του παπουτσιού είναι φτιαγμένη από πλεξούδες αποξηραμένου χόρτου εσπάρτο, ένα φυτό που παράγεται στη νότια Ισπανία. Την εμφάνισή τους, όπως αναφέρουν διαπιστευμένες ιστορικές πηγές, έκαναν τον 13ο αιώνα. Ωστόσο, το fashion status, που έχουν σήμερα, το οφείλουν στον ευρηματικό και πάντα καινοτόμο Γάλλο σχεδιαστή Yves Saint Laurent. Ο ίδιος τη δεκαετία του '70 αποφάσισε να δημιουργήσει την πιο κομψή εκδοχή του σε συνεργασία με το ισπανικό brand Castañer. Η συνεργασία τους πέρασε στις σελίδες της ιστορίας της μόδας και το Castañer, συνεχίζει να αναδημιουργεί το εν λόγω σχέδιο ακόμα και σήμερα.

Loading...

Μάλιστα, οι fashionistas ανά τον κόσμο εμπιστεύονται το brand για να βρουν το ιδανικό σχέδιο για τις εμφανίσεις τους. Ανάμεσα στις πιο διάσημες θαυμάστριες βρίσκονται και τα μέλη των βασιλικών οικογενειών ανά τον κόσμο με τις Kate Middleton και βασίλισσα Letizia της Ισπανίας να εμφανίζονται κάθε χρόνο με τις εσπαντρίγιες Castañer.

Κεφάλαιο Εσπαντρίγιες | Τα παπούτσια που έχουν κερδίσει τις καρδιές των fashionistas και των royals

Έχουν ένα απαράμιλλο κομψό χαρακτήρα, έχουν περάσει τα τεστ του χρόνου και κάθε σεζόν δίνουν το παρών στο street style. Φέτος, λοιπόν, βάλαμε ως στόχο να σου βρούμε εκείνες τις εσπαντρίγιες που θα φορέσεις όσο κανένα άλλο υπόδημα τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι. Οι εσπαντρίγιες είναι άνετες, στιλιστικά ευέλικτες και προσθέτουν πολλούς πόντους σε κάθε εμφάνιση, γι' αυτό συνέχισε να σκρολάρεις για να βρεις την ιδανική για εσένα.

Shop the the trendproof shoe

Nude εσπαντρίγιες, Envie Shoes

Φλατ εσπαντρίγιες με μπαρέτα, e-papoutsia

Peep toe εσπαντρίγιες, Nak

Εσπαντρίγιες με δερμάτινες λεπτομέρειες, Zara

Λευκές εσπαντρίγιες, Haralas

Nude εσπαντρίγιες, Castaner

Nude εσπαντρίγιες, Tsakiris Mallas

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ