Follow us

Η Ελένη Μενεγάκη φόρεσε ένα εμβληματικό φόρεμα της γυναικείας γκαρνταρόμπας | Γιατί το χρειάζεσαι και εσύ

Το warp dress έχει δικό του κεφάλαιο στο βιβλίο της ιστορίας της μόδας και η Ελένη Μενεγάκη το λατρεύει.

Ελένη Μενεγάκη NDP

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ελένη Μενεγάκη μπαίνει στο fashion ραντάρ μας με μία στιλιστική της επιλογή. Η ίδια μάς έχει απασχολήσει πολλάκις με τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις στο πλατό της εκπομπής της και το έκανε ξανά φορώντας ένα iconic σχέδιο φορέματος, που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της.

Η Ελένη Μενεγάκη και το κρουαζέ φόρεμά της

Η Ελένη Μενεγάκη εμφανίστηκε με μία νέα εκδοχή του του wrap φορέματος, δηλαδή του κρουαζέ και μάλιστα το εν λόγω σχέδιο ανήκει στην σχεδιάστρια που το έκανε ανάρπαστο, την Diane Von Furstenberg. Η ίδια επέλεξε ένα μίντι σατινέ φόρεμα με φλοράλ print, το οποίο συνδύασε με πέδιλα από τη NAK Shoes. Η παρουσιάστρια λατρεύει τα κρουαζέ φορέματα και τα έχει φορέσει αρκετά και στο παρελθόν, ωστόσο, τώρα εμφανίστηκε με ένα σχέδιο DVF.

Loading...

Το κρουαζέ φόρεμα κρύβει μια μεγάλη ιστορία και ένα σημαντικό μήνυμα. Η σχεδιάστρια που το έκανε πραγματικά ανάρπαστο είναι η Diane Von Furstenberg, η οποία το είχε περιγράψει ως ''το πιο πολυμορφικό κομμάτι, καθώς είναι σαν ρόμπα, σαν κιμονό και σαν toga''. Έμπνευση πίσω από τα διάσημα σχέδια του wrap dress της Diane ήταν τα αμερικάνικα αθλητικά ρούχα. Η ίδια ήθελε να δημιουργήσει ένα λειτουργικό, κομψό, δυναμικό και κολακευτικό κομμάτι που να μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε κάθε σωματότυπο.

Loading...

Έτσι, δημιούργησε το φόρεμα με το ''V'' ντεκολτέ το 1974. Το όνομα του προέρχεται από το γαλλική λέξη croisé, που σημαίνει σταυρωτός και του ταιριάζει απόλυτα, καθώς περιγράφει τέλεια τον τρόπο που ''κλείνει''. Το wrap dress δένει στη μέση για να μένει σταθερό συνήθως με μία ζώνη ή με κάποιο κούμπωμα, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο εκάστοτε δημιουργός. Ένας παράγοντας που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του φορέματός της Diane, ήταν το υλικό που είχε διαλέξει. Χρησιμοποίησε ελαστικό ζέρσεϊ, το οποίο ήταν κολακευτικό πάνω στο γυναικείο σώμα και κατάλληλο σχεδόν για όλες τις εποχές αλλά και για πολλές περιστάσεις.

Το κρουαζέ φόρεμα έγινε τόσο ανάρπαστο και αγαπητό, που έφτασε να είναι σύμβολο του κινήματος για τη χειραφέτηση των γυναικών, που είχε ήδη ξεκινήσει από τα 60s και κορυφωνόταν στα μέσα του '70. Το κομμάτι αυτό έδειξε την επιτυχία του και στα νούμερα των πωλήσεων, καθώς η Diane όταν το λάνσαρε πουλούσε 25.000 φορέματα εβδομαδιαίως.

Shop the look

Platform πέδιλα, Tsakiris Mallas

Εμπριμέ κρουαζέ φόρεμα, Zara

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ