Follow us

Τι είναι το Barbiecore; Όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγαλύτερη τάση της χρονιάς

Η μόδα μας καλεί να υιοθετήσουμε το look της Barbie και εδώ θα μάθεις τα πάντα για το Barbiecore.

Barbie Pixel Formula - Splash/Ideal Images

Αγόρια και κορίτσια, όλοι ξέρουν, όλοι έχουν παίξει και όλοι έχουν θαυμάσει τον φανταστικό κόσμο της Barbie. Μια κούκλα με ροζ γκαρνταρόμπα και απίστευτες αναλογίες εδώ και πολλές δεκαετίες θέτει το πρότυπο ομορφιάς και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το στιλ της γυναίκας. Η Barbie της Mattel έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές κοριτσιών, ενώ έχει εμπνεύσει τον κόσμο του κινηματογράφου και της μόδας. Ανά τα χρόνια μπορούμε να εντοπίσουμε στιγμές στην pop κουλτούρα, όπου η Barbie ζωντάνεψε μέσα από χαρακτήρες ταινιών, σειρών αλλά και μοντέλων στις πασαρέλες των πιο εμβληματικών οίκων.

Loading...

Ειδικά κατά τη διάρκεια των 00s, η αισθητική της Barbie είχε κατακτήσει τη showbiz. Ταινίες όπως το ''Legally Blond'' και celebrities, όπως η Paris Hilton, έδιναν φυσκή υπόσταση στο φανταστικό ροζ κόσμο της ξανθιάς κούκλας. Βέβαια και την επόμενη δεκαετία είδαμε την επιρροή της στη βιομηχανία της μόδας με ενδεικτικό παράδειγμα την συλλογή της Moschino γαι τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι '15, που ήταν μία ωδή στο θηλυκό στιλ της Barbie. Βέβαια και οι celebrities αποτίμησαν φόρο τιμής στο εμβληματικό look της μέσα από statement εμφανίσεις του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Beyonce ως άλλη Barbie μέσα στο κουτί της το 2016;

Loading...
Loading...

Σήμερα, η Barbie επιστρέφει δυναμικά και το κοριτσίστικο, χαρούμενο, ροζ στιλ της γίνεται το μεγαλύτερο obsession στον χώρο της μόδας. Το Barbiecore έχει καταλάβει τη fashion βιομηχανία και τα social media, τι είναι όμως και από πού ξεκίνησε;

Loading...

Barbiecore 101 | Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την μεγαλύτερη τάση της χρονιάς

Πριν καιρό κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία ''Barbie'', που σκηνοθετεί η Greta Gerwig και πρωταγωνιστεί η Margot Robbie ως Barbie και ο Ryan Gosling ως Κen. Η ματιά στα ροζ looks των ηθοποιών προκάλεσε φρενίτιδα με ό,τι έχει να κάνει με τη Barbie, όμως η εμμονή μαζί της δεν ξεκίνησε από την ταινία.

Loading...

Μήνες πριν ο Pierpaolo Piccioli, καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου μόδας Valentinο, παρουσίασε 48 διαφορετικά φούξια looks για την φθινοπωρινή σεζόν '22. Αυτός έβαλε τις βάσεις για να γεννηθεί το Barbiecore. Στο fashion show του παρευρέθηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz και της μόδας ντυμένα με ανάλογα φούξια outfits, που έφεραν την υπογραφή Valentino. Από εκείνη την ημέρα και μετά συναντάμε στις πιο ενδιαφέρουσες εμφανίσεις τα φούξια σχέδια του. Από τις Κάννες και το μουσικό φεστιβάλ Coachella έως το Met Gala, οι fashionistas ενσάρκωσαν τη Barbie με τη βοήθεια του σχεδιαστή.

Τι είναι το Barbiecore; Όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγαλύτερη τάση της χρονιάς
Valentino F/W 22

Το ροζ στη φούξια αλλά και στην παστέλ εκδοχή του έδωσε το παρών και σε άλλες πασαρέλες, όπως την φετινή συλλογή της Balmain σε συνεργασία με τη Mattel και τα ροζ looks στην S/S'22 πασαρέλα της Versace και της Diesel. Με κάθε Barbie εμφάνιση που παρουσίαζαν τόσο έπαιρναν φωτιά τα social media με το Barbiecore να γίνεται τάση. Πρόκειται για την αισθητική της Barbie, που επιβάλλει ροζ σύνολα, ρομαντικά looks, κοριτσίστικα αξεσουάρ και χαριτωμένες εμφανίσεις, όπως ακριβώς εκείνες με τις οποές ντύναμε τις δικές μας κούκλες Barbie. Οι trendsetters, πλέον, φορούν girly ροζ outfits και οι Megan Fox, Ariana Grande, Anne Hathaway και Hailey Bieber γίνονται οι νέες Barbie δίνοντας περισσότερο στιλιστικό υλικό στο Barbiecore για να το υιοθετήσει κάθε κοπέλα.

Loading...
Loading...

Η επιδραστικότητα της αισθητικής Barbiecore είναι τόσο μεγάλη που στο Tik Tok μετράει 8 εκατομμύρια views το hashtag #Barbiecore. Οι style exerts προσφέρουν προτάσεις, ιδέες και οδηγούς αγοράς για να ντυθείς σαν την αγαπημένη κούκλα Barbie.

Η μόδα μας καλεί να βγάλουμε από μέσα μας την πιο θηλυκή πλευρά μας, βάζοντας φούξια χρώμα και glamour στις εμφανίσεις μας και είναι μία από τις πιο χαρούμενες τάσεις της χρονιάς. Με τη ρουτίνα της καθημερινότητας αλλά και τις δυσάρεστες καταστάσεις να μας καταβάλλουν, είναι δύσκολο να συναντήσεις το Barbiecore και να μην χαμογελάσεις με μία δόση νοσταλγίας. Μας θυμίζει πόσο fun μπορεί να γίνει το styling. Σημείωσε την εν λόγω τάση στο μυαλό σου, καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα θα τη συναντήσεις και στα αγαπημένα σου προσιτά brands.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ