Follow us

Οι τάσεις της μόδας στις οποίες ήρθε η ώρα να πούμε "αντίο" | Με ποια νέα trends θα τις αντικαταστήσεις

Ποιες τάσεις της μόδας θα είναι κυρίαρχες το 2023.

MissBloom TEAM
Οι τάσεις της μόδας που αφήνουμε πίσω τη νέα χρονιά Splash News / Ideal Images

Για τις λάτρεις της μόδας κάθε νέα σεζόν, πόσω μάλλον μια νέα χρονιά, σηματοδοτεί ένα στιλιστικό refresh που βασίζεται στις φρέσκες τάσεις που έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ήταν πλούσια σε τάσεις που καλύπτουν κάθε αισθητική και στιλ, διευκολύνοντας έτσι τις fashion lovers να υιοθετήσουν κάποιες από αυτές. Τα κομμάτια που αποτελούν trends άλλωστε, για να συμβάλλουν σε ένα πιο stylish και καλαίσθητο αποτέλεσμα, πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά στην γκαρνταρόμπα μας και να μην κυριαρχούν.

Για ακόμα μια φορά πέρυσι χρειάστηκε να φιλτράρουμε τις τάσεις που επικράτησαν, κρατώντας η κάθε μία εκείνες που έκρινε ότι ταιριάζουν στο προσωπικό της στιλ. Όποιες και αν τελικά ήταν αυτές που υιοθέτησες και όποιες και αν απέρριψες, υπήρχαν κάποιες που θεωρήθηκαν κορυφαίες και επικράτησαν στη μόδα και το γενικότερο στιλ. Είναι αυτές που φόρεσαν οι πιο επιδραστικές trend setters, εκείνες που δεν έλειπαν από κανένα κόκκινο χαλί και φυσικά τα κομμάτια που γίνονταν sold out προτού προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου.

Το ό,τι ήταν πολυπόθητες πέρσι, ισχύει. Το ό,τι φέτος αρκετές από αυτές θεωρούνται "basic" και νέες, πιο σύγχρονες τάσεις έχουν πάρει ήδη τη θέση τους, ισχύει επίσης. Δεν ισχύει, όμως, πως πρέπει άκριτα να "τρέξεις” να προμηθευτείς τα πιο hot κομμάτια του 2023 και να εγκαταλείψεις αυτά που αγάπησες τόσο την προηγούμενη χρονιά.

Εμείς θα σου παρουσιάσουμε εκείνες τις τάσεις που κάνουν level up τις περσινές και εσύ θα κρίνεις, με τη δική σου αισθητική αν σου ταιριάζουν ή όχι. Ιδού λοιπόν τα περσινά trends που κυριάρχησαν και εκείνα που παίρνουν σειρά και αναμένεται να κορυφωθεί η δημοφιλία τους το 2023:

Out: Barbiecore

Το Barbiecore αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε ένα και μόνο χρώμα, το φούξια. Η συγκεκριμένη απόχρωση που αναδείχθηκε από τη συλλογή FW22 του οίκου Valentino κυριάρχησε στο street style αλλά και στις red carpet εμφανίσεις, λειτουργώντας ως σήμα κατατεθέν του διάσημου οίκου μόδας.

In: Grunge

Ωραίο το φούξια και η ζωντάνια που ακτινοβολούσε, όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Η αλήθεια είναι πως μία τόσο ιδιαίτερη απόχρωση, ήταν μοιραίο πως θα κούραζε. Η απάντηση στο Barbiecore έρχεται με τη μορφή ενός συνδυασμού της indie sleaze και της gothic αισθητικής, που αποτυπώνεται στo grudge. Μάξι φορέματα και φούστες, δερμάτινα edgy κομμάτια, ζώνες και αξεσουάρ γεμάτα ροκ διάθεση και όλα φυσικά σε σκούρα χρώματα όπως μπορντό, μoβ, και μαύρο, είναι αυτά στα οποία πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία φέτος.

Out: Σούπερ μίνι φούστες

Ένα από τα πιο hot κομμάτια της περσινής σεζόν ήταν η μίνι φούστα με τις πιέτες της Miu Miu, αλλά και η φούστα-ζώνη της Diesel. Οι τολμηρές αυτές φούστες κόσμησαν τα looks των it-girls και δίχασαν αναφορικά με την πρακτικότητά τους.

In: Μίντι/μάξι

Το update του 2023 θέλει τις φούστες σε μίντι και μάξι μήκος να κυριαρχούν στο στιλ. Πιο επιβλητικά κομμάτια, εξίσου θηλυκά, μπορούν να φορεθούν σε κάθε περίσταση με ευκολία. Από καρό μίντι φούστες σε Α γραμμή μέχρι χαμηλόμεσες μάξι που αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Out: Χρυσά κοσμήματα

Η αλήθεια είναι πως η χρυσή ή ασημένια όψη των κοσμημάτων είναι διαχρονική και εξαρτάται κυρίως από το τι ταιριάζει καλύτερα σε κάθε γυναίκα. Το χρυσό αποπνέει πολυτέλεια και θεωρείται κλασικό υλικό, χαρακτηριστικά που ωστόσο φέτος φαίνεται να μην είναι τόσο δημοφιλή.

In: Ασημένια κοσμήματα

Αντίθετα, το ασημένιο είναι εκείνο το χρώμα που συνδέεται περισσότερο με την τεχνολογία. Και επειδή η μόδα έχει κάνει γενναία βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τα φουτουριστικά κοσμήματα σε ασημί απόχρωση, είναι εκείνα που θα κυριαρχήσουν το 2023 στις προτιμήσεις των σύγχρονων fashionistas.

Out: Κλασικές τσάντες χειρός

Τσάντες με αυστηρά σχέδια, συνηθισμένα χρώματα όπως μαύρο και ταμπά, και υλικά όπως δέρμα είναι πάντοτε μια κομψή επιλογή, παράλληλα όμως ανήκουν σε μία πιο περιορισμένη, μίνιμαλ αισθητική. Αποτελούν μια safe λύση που δεν προσθέτει καινοτομία και εκκεντρικότητα στα looks, χαρακτηριστικά που είναι το ζητούμενο στη μόδα του 2023.

In: Playful τσαντάκια

Η φετινή χρονιά, λοιπόν, αγαπάει τα ιδιαίτερα κομμάτια και τη μεγαλύτερη ελευθερία στο styling. Για αυτό το λόγο, τσαντάκια σε ιδιαίτερα patterns και σχήματα, με έντονα χρώματα και λεπτομέρειες από βολάν και χάντρες θα δώσουν σύγχρονη πνοή στο στιλ σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ