Follow us

Τα γοβάκια από τη Marks & Spencer που φορούν οι fashionistas

Τα παπούτσια τάση που χρειάζεσαι στην γκαρνταρόμπα σου.

Τα γοβάκια από της Marks & Spencer που φορούν οι fashionistas Splash/Ideal Images

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, είναι αρκετά δύσκολο και πολύ σπάνιο να δούμε το ίδιο fashion item να κυριαρχεί στις γκαρνταρόμπες των περισσότερων fashionistas. Δεν είναι όμως απίθανο και όταν συμβαίνει οφείλουμε να το αφιερώσουμε την ανάλογη προσοχή και να το εντοπίσουμε στην αγορά. Αυτή την πορεία χαράξαμε με το trend των Mary Janes παπουτσιών, που δίνουν το παρών στο street style των πιο κομψών γυναικών αυτής της σεζόν.

Τι είναι τα Mary Janes;

Μπορεί να τα έχεις συναντήσει με τα ονόματα "bar shoes" ή "doll shoes". Τα συγκεκριμένα παπούτσια πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα ως ένα σχέδιο αποκλειστικά για νεαρά παιδιά με unisex χαρακτήρα. Το 1904 αποκτούν και επίσημα το όνομα "Mary Jane", όταν το brand Brown Shoes Company, που τα σχεδίασε, πήρε την άδεια χρήσης του ονόματος χαρακτήρα από τη σειρά κόμικς ''Buster Brown'' του Richard Felton Outcault. Η Mary Jane της σειράς φορούσε μαύρα flat δερμάτινα παπούτσια με την κλασική μπαρέτα.

Δύο δεκαετίες μετά και οι Flappers τα ανακαλύπτουν και από ένα παιδικό παπούτσι μεταμορφώνονται στο απόλυτα άνετο θηλυκό υπόδημα με το ευέλικτο τακούνι. Τα παπούτσια αυτά εξελίσσονται στο πέρασμα του χρόνου και φτάνουν σήμερα να αποτελούν τη απόλυτη τάση με τo preppy στιλ και την αισθητική της κοκέτας να τα επαναφέρουν στο προσκήιο. Μεγάλοι οίκοι παρουσίασαν τις δικές τους εκδοχές σε φλατ, ψηλοτάκουνα και φιάπα looks πόυ δύσκολα παιρνούν απαρατήρητα. Στη Marks & Spencer, ωστόσο, εμείς βρήακμε την ιδανική εκδοχή που χρειάζεσαι σίγουρα στην γκαρνταρόμπα σου.

Μαύρα με λουστρίνι, δύο μπαρέτες, μικρή φιάπα και άνετο ύψος τακουνιού γίνονται η ιδανική πρόταση για να υιοθετήσεις το hot look που αγαπούν οι fashionistas.

Τα γοβάκια από τη Marks & Spencer που φορούν οι fashionistas
Mary Jane παπούτσια με μπαρέρες και λουστρίνι, Marks & Spencer.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ