Follow us

Βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία shopping στο ανανεωμένο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά

Το πολυαναμενόμενο opening του πλήρως ανακαινισμένου ιστορικού Kalogirou στην Κηφισιά είναι πλέον γεγονός.

kalogirou light

Κάθε γειτονιά έχει τα τοπόσημά της. Ειδικότερα στους δρόμους με τα εμπορικά καταστήματα υπάρχουν πάντα εκείνα που είναι σημείο αναφοράς, εκεί που θα δώσεις ραντεβού και μέχρι να έρθει εκείνος που περιμένεις θα χαζεύεις τη βιτρίνα, που ούτως ή άλλως σε μαγνητίζει και ανυπομονείς για τα νέα items που θα προστεθούν σε αυτή ανάλογα με την εποχικότητα. Για το κέντρο της Κηφισιάς και τους πλούσιους εμπορικούς δρόμους της, ένα από αυτά είναι το ιστορικό κατάστημα Kalogirou. Τώρα, το σημείο συνάντησης των Κηφισιωτών και των ενημερωμένων shoppers απέκτησε νέο πρόσωπο μέσα από ένα εντυπωσιακό και πολυαναμένομενο "make over” που όσοι περνούσαν έξω από το κατάστημα περίμεναν με ανυπομονησία.

Βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία shopping στο ανανεωμένο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά

Μία νέα εποχή για το κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά

"Τι υπέροχο μαγαζί!”, αναφωνεί ένας κύριος που πριν από λίγο εξερευνούσε με το βλέμμα του την ανδρική βιτρίνα και τώρα έχει μπει στο κατάστημα Kalogirou κοιτάζοντας ενθουσιασμένος το χώρο. Ενώ το προσωπικό σπεύδει να τον ευχαριστήσει για τα καλά του λόγια, εκείνος περιεργάζεται την υπέροχη γαλάζια απόχρωση που κυριαρχεί στον κύριο ισόγειο χώρο του καταστήματος και ζήτα να μάθει τον ακριβή κωδικό του χρώματος. "Αγόρασα μόλις ένα σπίτι στην περιοχή κι αυτό το γαλάζιο είναι φανταστικό”. Κάπως έτσι κυλούν οι πρώτες ώρες του opening του ανανεωμένου καταστήματος Kalogirou, με τον κόσμο να μπαίνει εντυπωσιασμένος στο χώρο που μυρίζει "καινούργιο”.

kalogirou light

Το κατάστημα Kalogirou της Κηφισιάς έχει πλέον διττό χαρακτήρα. Εκεί που πριν στεγάζονταν το ανδρικό τμήμα, στον δεξί ισόγειο χώρο, τώρα ο επισκέπτης αντικρίζει ένα special projects showcase χώρο με βιομηχανικό design, κυρίαρχο χρώμα το ροζ, με μεταλλικές και γκρι λεπτομέρειες να το αναδεικνύουν, glossy πάτωμα και αισθητική που θυμίζει γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Δύο κορίτσια στέκονται έξω από τη βιτρίνα την οποία κοσμεί μια τεράστια μεταλλική σφαίρα, που μοιάζει να κλείνει το μάτι διακριτικά στα έργα του καλλιτέχνη Jeff Koons, και τη φωτογραφίζουν, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία του εγχειρήματος. Ουσιαστικά, ο νέος χώρος του καταστήματος Kalogirou, είναι μονάχα ένα μέρος μιας συνολικής shopping εμπειρίας.

kalogirou kifisia

Σαν γκαλερί σύγχρονης τέχνης

Το concept που φιλοξενεί αυτήν την περίοδο ο special projects showcase χώρος είναι αυτό του "colour blocking” το οποίο επιτυγχάνεται με στρατηγικά τοποθετημένες designer bags σε έντονα χρώματα. Ακολουθώντας τη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν εκθεσιακό χώρο σύγχρονης τέχνης, κάπου στο Μανχάταν, είναι ακόμα πιο έντονη. Τα desirable items που έχουν γίνει συνώνυμα του Kalogirou, δηλαδή οι τσάντες και τα παπούτσια μεγάλων οίκων, είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να παρομοιάζουν τις χρωματικές διαβαθμίσεις του ουράνιου τόξου, σαν εικαστική εγκατάσταση. Ο μοναδικός φωτισμός που τα λούζει διακριτικά τα κάνει να μοιάζουν ολοζώντανα.

KALOGIROU KIFISIA

Οι μεταλλικές λεπτομέρειες συνεχίζονται και σε αυτό το χώρο, με τον απίστευτα pop μεταλλικό καναπέ που μοιάζει λες και μεταφέρθηκε εκεί από το Factory του Andy Warhοl, μία ακόμη υπερμεγέθη μεταλλική σφαίρα, αλλά και τον εντυπωσιακό βράχο σε bubblegum ροζ στο ταμείο. To ροζ τζάμι στη σκάλα "παίζει” έξυπνα με την αντανάκλαση του ροζ του τοίχου πάνω του, δημιουργώντας ένα τόσο φωτεινό αποτέλεσμα που ανεβάζει δίχως αμφιβολία τα επίπεδα σεροτονίνης του επισκέπτη.

KALOGIROU KIFISIA

Στο βάθος του χώρου, κάθετες λάμπες φθορίου εκπέμπουν ένα δυνατό φως που σε προκαλεί να το ακολουθήσεις. Περπατώντας μέσα από έναν industrial χαρακτήρα διάδρομο, συμβαίνει το εξής εντυπωσιακό. Βρίσκεσαι απευθείας στον κύριο ισόγειο χώρο, δίχως να έχεις εγκαταλείψει στιγμή το κατάστημα. Κι εκεί είναι απόλυτα προφανές ότι στο νέο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά συμβαίνει ένα υπέροχο πάντρεμα του σύγχρονου με το κλασικό.

kalogirou new

Η διαχρονικότητα του κλασικού

Την αίσθηση αυτή ενισχύει το θερμό φως που τώρα κυριαρχεί στον ισόγειο χώρο ντυμένο με το διαχρονικό συνδυασμό μπεζ - γαλάζιο, τις brown brass λεπτομέρειες και το μάρμαρο travertine και έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το ψυχρό φως του special projects τμήματος του καταστήματος. Το τριγωνικό μοτίβο πρωταγωνιστεί στον ανανεωμένο χώρο, είτε πρόκειται για το display των προϊόντων, είτε για τους εκπληκτικούς τριγωνικούς καθρέφτες στο ταβάνι που αναβαθμίζουν τη shopping εμπειρία, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθείς και μην κοιτάξεις πως μοιάζουν τα παπούτσια που μόλις δοκίμασες από ψηλά, είτε για το ταμείο με την εντυπωσιακή μαρμάρινη επιφάνεια που συνομιλεί με το δάπεδο.

kalogirou new
kalogirou kifisia

Ανεβαίνοντας με το ασανσέρ ο επισκέπτης οδηγείται στον 1ο όροφο όπου η ανδρική συλλογή συνυπάρχει με γυναικεία designer items στα οποία έχουν πλέον προστεθεί και ενδύματα, αλλά και προσεκτικά διαλεγμένα είδη homewear. To section της ανδρικής συλλογής φαντάζει σαν μία premium walk in closet που αξίζει σε κάθε σύγχρονο άνδρα, με παπούτσια και αξεσουάρ μεγάλων οίκων να πλαισιώνονται από ξύλινες προθήκες, ενώ το μικρό σαλονάκι με μπεζ και γκρι έπιπλα δίνει μια καθησυχαστική αίσθηση οικειότητας.

kalogirou new

Το ίδιο συναίσθημα κυριαρχεί και στον χώρο του 1ου ορόφου που συνεχίζεται η γυναικεία συλλογή, με τον στρογγυλό καναπέ που αγκαλιάζει την κεντρική κολόνα του χώρου να σε προκαλεί να φαντάζεσαι τις φίλες σου να κάθονται περιμετρικά και να "ψηφίζουν” ποιο αξεσουάρ ή ρούχο σου πηγαίνει καλύτερα, λες και πρωταγωνιστείτε στο δικό σας προσωπικό "Sex and The City”. Το φυσικό φως, δε, που τρυπώνει ανεμπόδιστα από τα μεγάλα παράθυρα του χώρου και τις αραχνοΰφαντες γαλάζιες κουρτίνες ενισχύει την personalized αίσθηση που έχει πλέον η εμπειρία shopping στο κατάστημα Kalogirou της Κηφισίας.

kalogirou kifisia

Έχω μόλις δοκιμάσει ένα ζευγάρι soft padded ροζ δερμάτινα slingback pumps Prada που ήταν on display στην υπέροχη γαλάζια προθήκη του main ισογείου. Καθώς τα χαζεύω στους τριγωνικούς καθρέφτες στο ταβάνι σκέφτομαι ότι θα ταιριάξουν περίφημα με μία Jacquemus Le Chiquito σε λιλά χρώμα. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να ακολουθήσω τον μαγικό διάδρομο και να βρεθώ στον industrial χώρο των special projects για συνεχίσω απρόσκοπτα τη shopping εμπειρία μου.

kalogirou kifisia

Πλέον, στο κατάστημα Kalogirou στην Κηφισιά νιώθεις σα να βρίσκεσαι στο σπίτι των ονείρων σου. Ένα σπίτι γεμάτο από υπέροχα αξεσουάρ και παπούτσια, εκεί που συναντιέται η διαχρονικότητα του κλασικού με την ένταση του σύγχρονου.

KALOGIROU Παναγίτσας 5, Κηφισιά | τ. 211 1088 154

Photo | Βασίλης Μαντάς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ