Follow us

"Birkin mom" | Η νέα fashion τάση του TikTok που δεν απευθύνεται μόνο στην Gen Z

Η νέα τάση του TikTok θα σε κάνει να εκτιμήσεις περισσότερο τη διαχρονική γκαρνταρόμπα.

Kelly Rutherford Splash News / Ideal Image

Θα συμφωνήσουμε πως πλέον είναι σχεδόν αδύνατον να παρακολουθείς πιστά και συνεχώς κάθε νέα τάση. Αυτό συμβαίνει επειδή σήμερα τα trends δεν είναι αποκλειστικά και μόνο εκείνα που προκύπτουν από τις νέες συλλογές των οίκων μόδας για την κάθε σεζόν, αλλά πολύ περισσότερο από τα socia media με το TikTok να αναδεικνύεται ο πρωταγωνιστής. Πολύ συχνά μάλιστα, οι γυναίκες απορρίπτουμε τα εν λόγω micro trends επειδή νιώθουμε πως δεν μας αφορούν τόσο και απευθύνονται αποκλειστικά στην Gen Z.

Ωστόσο, η νέα τάση που ανέδειξε πρόσφατα το TikTok έρχεται να μας κάνει να αλλάξουμε γνώση στο εν λόγω θέμα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την τάση της "Birkin Mum" που έχει γίνει ευρέως γνωστή. Πηγή έμπνευσης του εν λόγω trend είναι η Lily van der Woodsen, ηρωίδα από την iconic σειρά "Gossip Girl", που μπορεί να ολοκληρώθηκε το 2012, ωστόσο μέχρι σήμερα συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Διαβάστε Επίσης

Η Lily van der Woodsen λοιπόν, την οποία υποδύεται η Kelly Rutherford, είναι μία εκατομμυριούχος μητέρα δύο παιδιών, του Eric και της εκρηκτικής Serena van der Woodsen (a.k.a. Blake Lively). Της αρέσει να μπλέκεται συνεχώς στη ζωή των παιδιών της, έχει αρκετά περίπλοκη ερωτική ζωή και ξεχωρίζει με το προσωπικό στιλ της. Φορά δημιουργίες υψηλής ραπτικής και δεν αποχωρίζεται την αγαπημένη της τσάντα, δηλαδή την Birkin του οίκου Hermes.

Κάπως έτσι λοιπόν προκύπτει και ο όρος "Birkin Mum" στο TikTok, συγκεντρώνοντας χιλιάδες βίντεο το συγκεκριμένο hashtag. Σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουμε το στιλ της "Birkin Mum", θα λέγαμε πως είναι μεγάλη λάτρης της ήσυχης πολυτέλειας και του μινιμαλισμού. Οι αγαπημένες της αποχρώσεις είναι οι γήινες, το λευκό, το μαύρο και το γκρι. Αγαπά το κασμίρι και τα καλοραμμένα παλτό, τα tailored παντελόνια και τα λευκά πουκάμισα, τα σακάκια και τα θηλυκά φορέματα.

Το trend που βλέπουμε παντού στο TikTok

@itgirllifeguide The Birkin Mom: her kids go to an Upper East Side prep school, left 3 husbands in her search for money I mean love, and never misses a new Hermes collection. #birkinmom #birkinmommyaesthetic #lilyvanderwoodsen ♬ son original - edslvtr

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ