Follow us

Η Σμαράγδα Καλημούκου μιλά στο Missbloom για την plus size μόδα, τα πρότυπα ομορφιάς και το styling tip που ακολουθεί πιστά

Η Σμαράγδα Καλημούκου πιστεύει πως οι όροι "light και plus size" είναι απλώς ακόμα μία ετικέτα που ακολουθεί τις γυναίκες.

smaroooo Instagram @smaroooo

Στο άκουσμα του ονόματός της, ο νους των περισσότερων θα ταξιδέψει στη συμμετοχή της στο show χορού "So you think you can dance”, αλλά και στον ρόλο της ως "Λίζα” στη σειρά "Λατρεμένοι μου γείτονες”. Ωστόσο, η Σμαράγδα Καλημούκου είναι πολλά περισσότερα από τους εν λόγω χαρακτηρισμούς. Είναι μία νέα γυναίκα που αγαπά ακόμα τον χορό, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται αρκετά με τη μόδα τόσο ως μοντέλο όσο και ως ambassador του ελληνικού fashion brand XXLOVE.

Η Σμαράγδα Καλημούκου μίλησε στο Missbloom για ό,τι την απασχολεί. Αρχικά, συζητήσαμε για την απόφαση να ξεκινήσει την ενασχόλησή της με το modeling με την ίδια να υποστηρίζει πως "Ήταν μία πρόταση που ήρθε τελείως αναπάντεχα. Πάντα μου άρεσε η μόδα και τα ρούχα, άρα είπα αμέσως το ναι”. Αμέσως σκέφτομαι ποια είναι η άποψη της για τους όρους "light και plus size”. Πιστεύει πως χρειάζεται να υφίστανται; "Πρόκειται για ακόμα μία ετικέτα που ακολουθεί τις γυναίκες και δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται”.

Τα τελευταία χρόνια, η plus size μόδα γνωρίζει αρκετά μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα συγκριτικά με παλαιότερα. Κάπως έτσι, όλες οι γυναίκες έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να εξελίξουν το προσωπικό στιλ σου, όποιο κι αν είναι το size των ρούχων που φορούν. Σύμφωνα με τη Σμαράγδα Καλημούκου "Η plus size μόδα έχει αρχίσει να αλλάζει, να υπάρχει εξέλιξη και πρωτοπορία. Χαίρομαι αρκετά που πλέον κάνουμε βήματα μπροστά”. Εκτός από το modeling, η ίδια ασχολείται για πολλά χρόνια με τον χορό και πιο συγκεκριμένα όμως αποκαλύπτει η ίδια, χορεύει από τα 4 χρόνια της. "Χαίρομαι πολύ που με ρωτάς για τον χορό, επειδή είναι η ζωή μου. Με είχε πάει η μαμά μου σε σχολή χορού όταν ήμουν τεσσάρων. Από τότε έως σήμερα δεν έχω σταματήσει να χορεύω. Νιώθω πως η τέχνη του χορού με εκφράζει 100%. Νιώθω ελεύθερη. Νομίζω πως όλοι χρειάζεται να ξεκινήσουν να χορεύουν”.

Η συζήτησή μας επανέρχεται στην plus size μόδα, αλλά και όλες τις κλισέ απόψεις που υπάρχουν γύρω από το εν λόγω θέμα. Έχει σκεφτεί ποτέ να μην φορέσει κάποιο ρούχο για να αποφύγει τυχόν σχόλια; "Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ και καλό είναι να μην το σκεφτεί ποτέ κανείς. Σημασία δεν έχει η γνώμη των άλλων, αλλά πως νιώθει ο καθένας όταν φορά ένα ρούχο”. Έχει πιάσει τον εαυτό της να επηρεάζεται ή να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα πρότυπα ομορφιάς της εκάστοτε εποχής; "Να σου πω την αλήθεια, όχι. Δεν το έχω κάνει τουλάχιστον όχι ακόμα. Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός”. Ποιες γυναίκες την εμπνέουν; "Πηγή έμπνευσής μου είναι οι δυναμικές, δημιουργικές γυναίκες, που κρύβουν μία ευαισθησία όταν τις γνωρίζεις καλύτερα”.

Μεταξύ άλλων, η Σμαράγδα Καλημούκου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και με το προσωπικό στιλ της, ενώ ως brand ambassador του brand XXLOVE δημιουργεί συλλογές που φέρουν το όνομά της. Ποια είναι η σχέση της με τις τάσεις της μόδας; "Τις παρακολουθώ, ωστόσο προσπαθώ να κάνω διάφορους συνδυασμούς”. Όσον αφορά στο στιλ της και τους συνδυασμούς που αγαπά να δημιουργεί όταν θέλει να νιώσει αυτοπεποίθηση δηλώνει πως "Ο καθένας αντιπροσωπεύει και έχει το δικό του στιλ. Υπάρχουν φορές που θέλω να είμαι πιο αθλητική και άλλες που θέλω να είμαι πιο sexy. Είναι ανάλογα με το πως θα ξυπνήσω”.

Ποια είναι η αγαπημένη της στιλιστική συμβουλή; "Δεν φοράω ποτέ δύο ρούχα σε φαρδιά γραμμή στο ίδιο look”, ενώ τα items που δεν λείπουν ποτέ από τη ντουλάπα της είναι το τζιν, το μαύρο φόρεμα, τα κοσμήματα, αλλά "και τα ρούχα από τη νέα μου συλλογή για την XXLOVE”.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ