Μόδα21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2020

Έξυπνοι και εύκολοι τρόποι για να οργανώσεις την ντουλάπα σου

Πώς να αξιοποιήσεις τον χρόνο που περνάς στο σπίτι σου

10+1 tips για να οργανώσεις σωστά τη ντουλάπα

Αν έψαχνες εδώ και αρκετό καιρό να βρεις ελεύθερο χρόνο για να οργανώσεις την γκαρνταρόμπα σου, τώρα έχεις την καλύτερη αφορμή. Το να μείνεις σπίτι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να προστατεύσεις και να προστατευτείς. Μπορείς να γεμίσεις τον χρόνο σου με δημιουργικές ασχολίες και να κάνεις όλα αυτά που ήθελες αλλά δεν μπορούσες λόγω το πιεσμένου προγράμματός σου. Η περίοδος είναι ιδανική αφού είναι μια μεταβατική περίοδος και έχεις αρκετό χρόνο να ασχοληθείς και να οργανωθείς με την γκαρνταρόμπα σου.

Δες επίσης: Αυτά τα mules θα κυριαρχήσουν την άνοιξη 2020

Έξυπνοι και εύκολοι τρόποι για να οργανώσεις την ντουλάπα σου

Έξυπνοι και εύκολοι τρόποι για να οργανώσεις την ντουλάπα σου

Αφαίρεσε τα ρούχα που δεν φοράς

Για αρχή πρέπει να αφαιρέσεις όλα τα ρούχα που δεν φοράς από την ντουλάπα σου. Κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου:  “Είναι ένα ρούχο που θα φορέσω πάνω από τριάντα φορές;” Aν όχι τότε ήρθε η στιγμή να το αποχωριστείς. Μπορείς να το δωρίσεις σε κάποια φίλη σου ή σε κάποιο που το έχει ανάγκη.

Βάλε κατηγορίες

Ταξινόμησε τα ρούχα σου ανά σεζόν. Αν η ντουλάπα σου αποτελείται από δύο μέρη, βάλε ψηλά τα εποχικά ήδη και στα χαμηλά αυτά που φοράς πιο συχνά. Μπορείς να βάλεις σε κουτιά αποθήκευσης αυτά που δεν φοράς συχνά και να  βάλεις ετικέτες που θα γράφουν το περιεχόμενο, έτσι ώστε να μην τα ψάχνεις αργότερα. Μπορείς επίσης να κατηγοριοποιήσεις τα ρούχα σου ανά περίσταση ή χρώμα: γυμναστήριο/δουλειά, καθημερινά/βραδινά, μαύρα/λευκά.

Κάνε την διαδικασία online με τους φίλους σου

Aν νιώθεις πως δεν μπορείς να αποφασίσεις για όλα μόνη σου και θες την γνώμη των φίλων σου, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα Group με “Close Friends” στο Instagram και να κάνεις ψηφοφορία. “Να το κρατήσω; Nαι η Όχι;”. Mε αυτό τον τρόπο θα κάνεις πιο απολαυστική την διαδικασία.

Βάλε τάξη στα παπούτσια σου

Μην κρατάς όλα τα κουτιά παπουτσιών. Κάνε χώρο στη ντουλάπα σου για τα παπούτσια που φοράς πιο συχνά έτσι ώστε στο μέλλον να έχεις μια γενική εικόνα και να μπορείς πιο εύκολα να κάνεις τους συνδυασμούς των looks σου.

Δώσε έμφαση στα συρόμενα ράφια

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία της γκαρνταρόμπας είναι πάντα τα συρόμενα συρτάρια, αφού συνήθως εκεί επικρατεί ένα χάος. Μπορείς να τοποθετήσεις κουτιά με ετικέτες έτσι ώστε να ξέρεις που θα τοποθετείς τις κάλτσες και τα εσώρουχά σου. Αν θες να τοποθετήσεις ρούχα στα συρτάρια, μπορείς να τα τυλίγεις προσεκτικά και να τα τοποθετείς κάθετα για την εξοικονόμηση χώρου.

Δες επίσης: #Μένουμε_σπίτι | Πώς να οργανώσουμε τα ρούχα των παιδιών, από την Ελιάνα Χρυσικοπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΔΑ

Best of network