Follow us

Έχεις λιπαρό δέρμα; Τι να κάνεις για να κρατήσεις αναλλοίωτο το μακιγιάζ σου όλη μέρα

Οι συμβουλές της beauty editor για άψογο μακιγιάζ χωρίς γυαλάδες και λιπαρότητα.

skin iStock

Έχεις λιπαρό δέρμα και συχνά νιώθεις το μακιγιάζ σου να "τρέχει" μετά από λίγη ώρα, αλλά και μια ανεπιθύμητη γυαλάδα να κάνει την εμφάνισή της στο πρόσωπό σου; Είναι ένα από τα (αρνητικά) χαρακτηριστικά της λιπαρής επιδερμίδας, που μπορεί να γίνει αρκετά εκνευριστικό. Παθούσα κι εγώ, μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα αλλά και να σου δώσω τις δικές μου συμβουλές για το πώς καταφέρνω να διατηρώ αναλλοίωτο το μακιγιάζ μου για πάνω από 8 ώρες καθημερινά.

Καταρχάς, το μυστικό βρίσκεται - όπως ίσως γνωρίζεις ήδη - στον βαθύ καθαρισμό και στη σωστή ενυδάτωση με τα κατάλληλα για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος προϊόντα. Μπορεί να πιστεύεις ότι λόγω της περίσσειας σμήγματος και ελαίων που παράγει το δέρμα σου δεν χρειάζεσαι έξτρα ενυδάτωση, όμως αυτό είναι μια λανθασμένη άποψη που καλό είναι να ξεχάσεις άμεσα.

Αναφορικά με το μακιγιάζ, η αυξημένη παραγωγή σμήγματος έχει την τάση να το αλλοιώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδίως όταν τα καλλυντικά που έχεις χρησιμοποιήσει δεν είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές σου ανάγκες. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να προμηθευτείς προϊόντα μακιγιάζ που απευθύνονται σε λιπαρές επιδερμίδες και περιέχουν δραστικά συστατικά και φόρμουλες ικανές να απορροφήσουν την ενοχλητική γυαλάδα και το περιττό σμήγμα, χαρίζοντάς σου ταυτόχρονα όλη την κάλυψη που χρειάζεσαι. Αναφέρομαι κυρίως στο foundation και στις πούδρες, που έχουν την πιο άμεση επαφή με το δέρμα καταλαμβάνοντας όλη την επιφάνειά του.

Ποιο είναι το καλύτερο προϊόν για ματ κάλυψη που προσφέρει ταυτόχρονα και ενυδάτωση;

Το αγαπημένο μου προϊόν είναι η Balancing & Moisturizing Tinted Cream της Seventeen που είναι εμπλουτισμένη με Έλαιο Τεϊόδεντρου και επαναφέρει τη σωστή ισορροπία στο δέρμα, απομακρύνοντας τη γυαλάδα και το περιττό σμήγμα χάρη στους μικροσπόγγους που περιέχει η σύνθεσή της. Στην ίδια σειρά μπορείς να βρεις και ενυδατική κρέμα χωρίς χρώμα, ρυθμιστική πούδρα αλλά και cleansers και λοσιόν καθαρισμού.

Ωστόσο, η μικρή προσθήκη στο νεσεσέρ σου που θα κάνει τη διαφορά όχι μόνο στο μακιγιάζ αλλά και στο δέρμα σου είναι η εξής: το Clear Skin Rescue Mist, το ενυδατικό setting spray από τη Seventeen. Είναι το μικρό μυστικό μου για να μένει σταθερό το μακιγιάζ μου όλη μέρα - αφού έχω ακολουθήσει όλα τα παραπάνω βήματα και έχω χρησιμοποιήσει τα σωστά προϊόντα.

Έχεις λιπαρό δέρμα; Τι να κάνεις για να κρατήσεις αναλλοίωτο το μακιγιάζ σου όλη μέρα

Αμέσως μόλις ολοκληρώσω το makeup look μου, ψεκάζω σε όλο το πρόσωπο το Rescue Mist, το οποίο έχει πολλαπλές, θαυματουργές ιδιότητες: ελέγχει τη λιπαρότητα δίνοντας ματ αποτέλεσμα, ηρεμεί τυχόν ερεθισμούς, ενυδατώνει και κρατάει το look μου αναλλοίωτο για πολλές ώρες. Αξίζει να αναφέρω ότι σε περίπτωση που έχεις τάση για ακμή ή εμφανίζεις κατά καιρούς τα γνωστά σπυράκια (maskne) εξαιτίας της πολύωρης χρήσης μάσκας, το συγκεκριμένο mist -όπως και όλα τα προϊόντα αυτής της σειράς - θα σε βοηθήσει να προφυλάξεις το δέρμα από την εμφάνιση συμπτωμάτων ακμής, περιορίζοντας την ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούνται από τη χρήση της μάσκας.

seventeen

Απλά φρόντισε να το έχεις στην τσάντα σου όπου κι αν πας - ευτυχώς βοηθάει το πρακτικό μέγεθός του - και να ψεκάζεις με αυτό το πρόσωπό σου αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Σου εγγυώμαι ότι το μακιγιάζ σου θα σταματήσει να "τρέχει" κι εσύ θα παραμένεις αναζωογονημένη με φρέσκια, δροσερή όψη.

Όλα τα προϊόντα μπορείς να τα βρεις στο seventeencosmetics.com.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ