Follow us

5 SOS skincare συμβουλές για λάμψη και αισθητά νεανική όψη στην επιδερμίδα

Τα tips που καλό είναι να υιοθετήσεις το 2024, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

chanel Splash News / Ideal Image

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω για να διατηρείται υγιής και λαμπερή για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό όλων των γυναικών που δείχνουν νεότερες από την ηλικία τους: μια φρέσκια, προσεγμένη επιδερμίδα, που φροντίζουν από μικρές.

Αν μέχρι πρότινος δεν ήσουν φανατική του εντατικού skincare, παρότι έχεις καλλυντικά και διάφορα προϊόντα ομορφιάς ξεχασμένα στα ντουλάπια του μπάνιου σου χωρίς να τα έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ, καιρός να αναθεωρήσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι εξεζητημένο, ούτε καν να επενδύσεις πολλά χρήματα: αρκεί λίγος χρόνος αλλά και διάθεση από σένα για να αποκτήσεις την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι.

Disclaimer: Δεν θα δεις πουθενά τη συμβουλή για αντηλιακή προστασία, καθώς εννοείται - και ελπίζουμε ότι την τηρείς πιστά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ανεξαρτήτως εποχής και καιρού.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

#1. SOS step η ενυδάτωση

Όπως είπαμε, η ενυδάτωση είναι το παν, γι' αυτό καλό είναι να σου γίνει συνήθειο να εφαρμόζεις μια καλή ενυδατική στο πρόσωπο (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του) τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Επίσης, δεν ξεχνάμε τον ορό που, συνδυαστικά με την ενυδατική, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την ενυδάτωση και τη λάμψη της επιδερμίδας. Εφάρμοσε και τα δύο και στον λαιμό - κανονική ποσότητα προϊόντος, και όχι μόνο ό,τι περισσεύει από την επάλειψή του στο πρόσωπο.

#2. Το σωστό ντεμακιγιάζ όμως προηγείται

Όταν δεν αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ και μένεις με αυτό καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας, τα υπολείμματα makeup αλλά και όλοι οι ρύποι που έχουν συγκεντρωθεί στο δέρμα σου φράζουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους ανεπιθύμητα σπυράκια και θαμπάδα. Καλό είναι να προμηθευτείς κάποιο micellar water, και να καθαρίζεις το πρόσωπό σου κάθε βράδυ ακόμα και αν δεν έχεις βαφτεί, ή ακόμα καλύτερα, να προτιμάς το double cleansing για ακόμα πιο βαθύ καθαρισμό.

#3. Καθάριζε *πολύ* συχνά τα πινέλα και σφουγγαράκια μακιγιάζ

Είναι λογικό ότι όλα τα πινέλα και beauty blenders που χρησιμοποιούμε καθημερινά συγκεντρώνουν μικρόβια και βακτήρια, τα οποία εναποτίθενται στο δέρμα μας - εφόσον δεν τα καθαρίζουμε. Θυμήσου να τα καθαρίζεις τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα, ιδίως αν τα χρησιμοποιείς συχνά.

Κουρασμένα μάτια | Τα καλύτερα concealers για κάλυψη, ενυδάτωση και λάμψη

#4. Κάνε μερικά διαλείμματα από το (βαρύ) μακιγιάζ

Έχει παρατηρηθεί ότι όταν δεν βαφόμαστε καθημερινά, η επιδερμίδα λάμπει περισσότερο. Πιθανόν αυτό να συμβαίνει επειδή το δέρμα "ξεκουράζεται" από τις χρωστικές του μακιγιάζ και έχει τον χρόνο να "αναπνεύσει" αφού είναι απαλλαγμένο από τους ρύπους μακιγιάζ, που όπως προείπαμε, μπορεί να φράξουν τους πόρους οδηγώντας σε θαμπάδα. Προσπάθησε από δω και στο εξής να μην χρησιμοποιείς πολλά καλλυντικά προϊόντα στην καθημερινότητά σου παρά μόνο ένα ρουζ, λίγη μάσκαρα και ένα κραγιόν ή lip gloss (τα οποία θα ξεβάφεις πολύ προσεκτικά πριν κοιμηθείς), και εν πάσει περιπτώσει, να αποφεύγεις τις πολύ βαριές συνθέσεις στην καθημερινότητά σου. Κράτα τα πιο έντονα makeup looks για ιδιαίτερες περιστάσεις.

#5. Δώσε βάση στη φροντίδα φρυδιών - βλεφαρίδων

Τα όμορφα, πυκνά φρύδια αλλά και οι πλούσιες βλεφαρίδες είναι ένα σημάδι νεότητας. Καλό είναι να επισκεφτείς έναν ειδικό για να σου δώσει το κατάλληλο για το πρόσωπό σου σχήμα φρυδιών, καθώς αν το παρακάνεις με το τσιμπιδάκι κινδυνεύεις να αποκτήσεις μόνιμα κενά. Γενικά, προσπάθησε να μην τα παραβγάζεις, καθώς τα αραιά και λεπτά φρύδια όχι μόνο δεν είναι στη μόδα, αλλά και προσδίδουν μια κουρασμένη όψη που σε μεγαλώνει.

Ομοίως με τις βλεφαρίδες, προτείνουμε να μην χρησιμοποιείς συνέχεια το ειδικό ψαλιδάκι (εκτός αν είναι επαγγελματικό και τέλειας ποιότητας και ξέρεις ακριβώς τον τρόπο να γυρίζεις σωστά τις βλεφαρίδες σου), ενώ είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνεις κανένα υπόλειμμα μάσκαρα σε αυτές όταν ξεβάφεσαι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να φθαρούν ανεπανόρθωτα.

Tip: Ένα lash serum θα σε βοηθήσει να διατηρείς την υγεία τους.

Beauty Editor's picks | 5 serum mascara για ονειρεμένα μακριές και δυνατές βλεφαρίδες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ