Follow us

#WeStandUp ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους

Για τον εορτασμό της 50ης επετείου της εμβληματικής υπογραφής "Γιατί σου αξίζει", η L'Oréal Paris λανσάρει το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Stand Up.

Beauty Istock Photo

Για τον εορτασμό της 50ης επετείου της εμβληματικής υπογραφής "Γιατί σου αξίζει", η L'Oréal Paris λανσάρει το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Stand Up, με στόχο την ευαισθητοποίηση ενάντια παρενόχληση σε δημόσιους χώρους μέσα από μια παγκόσμιας κλίμακας έκκληση για ανάληψη δράσης.

Συγκεκριμένα, η μάρκα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για προστασία της ατομικής αξίας μέσω του εκπαιδευτικού της προγράμματος Stand Up ενάντια στην παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους, το οποίο ενεργοποιήθηκε παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου σε συνεργασία με τη διεθνή ΜΚΟ Hollaback!. Όπως αποκαλύφθηκε σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ipsos, αυτή η πρωτοβουλία παραμένει προτεραιότητα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, ενώ το 42% των ερωτηθέντων να έχουν βρεθεί μπροστά σε τουλάχιστον ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το ότι το 72% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η χρήση μάσκας επιτρέπει στους θύτες να κρύβονται και να αισθάνονται άθικτοι.

#WeStandUp

Από τα σχολεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες έως τα φεστιβάλ και το διαδίκτυο, το Stand Up φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα 1 εκατομμυρίου υπερασπιστών που θα εκπαιδευτούν στα 5Ds -Direct (Μιλώ ευθέως), Distract (Απόσπαση προσοχής), Delegate (Αντιπρόσωπος), Document (Καταγραφή), Delay (Καθυστέρηση)- σε συνεργασία με σημαντικές ΜΚΟ που εργάζονται για την ισότητα των φύλων σε κάθε χώρα.

Loading...

Προκειμένου να συνεχίσει να χτίζει ασφαλείς και χωρίς αποκλεισμούς χώρους για όλους, η L'Oréal Paris και οι ambassadors της ενθαρρύνουν το κοινό να συμμετάσχει στο κίνημα λαμβάνοντας την αντίστοιχη εκπαίδευση στο www.standup-greece.com και κάνοντας share περισσότερες πληροφορίες για την εκπαίδευση σε κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο με τα 5Ds στο χέρι του καθώς και το hashtag #WeStandUp.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ