Follow us

Τα κλασικά - και πολύ βασικά - προϊόντα που χαρίζουν μια υγιή επιδερμίδα και δεν πρέπει να λείπουν απ' το νεσεσέρ σου

Ξέχνα για λίγο τα buzzy beauty προϊόντα που χαζεύεις στο Instagram.

skincare iStock

Ότι το κομμάτι του skincare έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό (ιδίως μετά τα απανωτά lockdowns και τους περιορισμούς που μας κρατούν σπίτι) είναι γεγονός. Πολλές γυναίκες βρήκαν τον χρόνο (και την όρεξη) να ασχοληθούν περαιτέρω με τη φροντίδα και την περιποίηση της επιδερμίδας τους, να ψάξουν τα σωστά για τις ανάγκες τους προϊόντα, και να επιδοθούν σε skincare DIY θεραπείες που υπόσχονται καλύτερη και πιο υγιή όψη της επιδερμίδας τους.

Δες ακόμα: Face toners | Γιατί είναι σημαντικό να τα εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου

Η βιομηχανία της ομορφιάς από την άλλη "πλούτισε" ακόμα περισσότερο με την εμφάνιση νέων, πολλά υποσχόμενων brands, που με τα buzzy και instagrammable beauty products που λανσάρουν καθημερινά, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα όχι μόνο στην επιδερμίδα μας, αλλά και στο beauty industry εν γένει (βλ. το τόσο cute brand "Drunk Elephant").

Κι ενώ οι beauty aficionadas είμαστε πάντα κάτι παραπάνω από πρόθυμες να δοκιμάζουμε όλα τα νέα καλλυντικά που κυκλοφορούν, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια κλασικά beauty προϊόντα που δεν θα μας απογοητεύσουν ποτέ. Αναφερόμαστε κυρίως στις τρεις βασικές ανάγκες που έχει το δέρμα μας (καθαρισμός, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία), και που αφορούν όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, ακόμα κι αυτές που δεν είναι fans μια τακτικής skincare ρουτίνας.

Ξέχνα λοιπόν για λίγο όλα αυτά τα εντυπωσιακά καλλυντικά που βλέπεις να παρελαύνουν καθημερινά στο Instagram και Tik Tok feed σου, και δες παρακάτω τα κλασικά - και πολύ βασικά - προϊόντα που σου εγγυώμαστε ότι δουλεύουν πάντα και χαρίζουν μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα.

Καθαρισμός

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τη σημασία του τακτικού και καλού καθαρισμού του δέρματος, που αποτελεί το Α και το Ω της skincare ρουτίνας. Ό, τι τύπο επιδερμίδας κι αν έχεις, καλό είναι να εφοδιαστείς με το κατάλληλο για σένα καθαριστικό προσώπου, που θα απομακρύνει ρύπους, σκόνη και κατάλοιπα μακιγιάζ.

Greek Yoghurt Ελληνικό Γιαούρτι Αφρώδης Κρέμα Καθαρισμού, KORRES

Πλούσια ενυδατική κρέμα με ήπιο αφρισμό, που αφαιρεί αποτελεσματικά ρύπους, μακιγιάζ και μάσκαρα και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Τα κλασικά - και πολύ βασικά - προϊόντα που χαρίζουν μια υγιή επιδερμίδα και δεν πρέπει να λείπουν απ' το νεσεσέρ σου

Cleanance Gel Nettoyant, Avène

Κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες, απομακρύνει με απαλότητα τις άχρηστες ουσίες από το δέρμα και βοηθά στη μείωση της περίσσειας σμήγματος χάρη στη Μονολαουρίνη που περιέχει.

s

Υγρό Καθαρισμού Για Λιπαρό Δέρμα AC-Norm Active Cleanser, Frezyderm

Απαλό υγρό καθαρισμού κατάλληλο για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, που αφαιρεί το υπερβολικό σμήγμα, τους ρύπους και το μακιγιάζ.

s

Ενυδάτωση

Επόμενο - απαραίτητο - βήμα για όλες τις ηλικίες; Η ενυδάτωση φυσικά.

Lait-Crème Concentré, Embryolisse

Ενυδατική κρέμα με υφή γαλακτώματος που συνδυάζει πολλαπλές χρήσεις: ενυδατική φροντίδα που θρέφει την επιδερμίδα, primer πριν το μακιγιάζ, αλλά και προϊόν ντεμακιγιάζ για τον καθαρισμό του προσώπου. Η κρεμώδης υφή γαλακτώματος χαρίζει μεταξένια αίσθηση άνεσης που ανακουφίζει ακόμα και τις πιο ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

ss

Black Pine 4D BIO-SHAPELIFT™, KORRES

Μη-λιπαρή κρέμα ημέρας με τεχνολογία 4D BIO-SHAPELIFT™ για στοχευμένη δράση σύσφιγξης, ανόρθωσης περιγράμματος και lifting. Το εκχύλισμα spilanthes acmella συσφίγγει το δέρμα, ενισχύοντας την αίσθηση άμεσου lifting, καθώς το εκχύλισμα μαύρης πεύκης, πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενδυναμώνει τον επιδερμικό ιστό, κάνοντας το δέρμα πιο ανθεκτικό και μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων. Οι β-γλυκάνες ενισχύουν το φυσικό φραγμό του δέρματος, διατηρώντας τα επίπεδα υγρασίας και άρα τη φρέσκια, γεμάτη όψη. Η επιδερμίδα ανακτά τη χαμένη ενυδάτωση και ελαστικότητά της, η αρχιτεκτονική του προσώπου γίνεται και πάλι εμφανής.

s

Crème Ceramidin, DR.JART+

Αυτή η ελαφριά κρέμα αξιοποιεί πλήρως τις ιδιότητες που περιέχονται στις μικροκάψουλες με κεραμίδια προσφέροντας αποτελεσματική ενυδάτωση. Χάρη στη δράση σταδιακής ενυδάτωσης, αναζωογονεί τις ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες κατά τη διάρκεια της διάρκεια της ημέρας.

s

Αντηλιακή προστασία

Δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό, ούτε το χειμώνα, ενώ τον μικρότερο δείκτη προστασίας που προτείνουμε να χρησιμοποιείς είναι 30SPF.

Sun Screen Velvet Face Cream SPF50+,Frezyderm

Μια πρωτοποριακή διάφανη αντηλιακή προστασία προσώπου με άριστη εφαρμογή. Χάρη στην επαναστατική καινοτομία Second Skin Technology η μοναδική σύνθεσή του αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες απορροφώντας το σμήγμα και απαλύνει την όψη των ρυτίδων.

s

Anthelios Shaka Fluid Λεπτόρρευστη Αντιηλιακή Προσώπου SPF50+, La Roche Posay

Ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα και το δέρμα που είναι αλλεργικό στον ήλιο.

s

Sun care anti-spot κρέμα προσώπου κατά των πανάδων Spf50, APIVITA

Κατάλληλη για μείωση των πανάδων και προστασία από το σχηματισμό νέων.

s

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ