Follow us

Βαμμένα ξανθά μαλλιά που κιτρινίζουν; Τι να κάνεις για να επαναφέρεις το αρχικό τους χρώμα

Τα όπλα στη beauty φαρέτρα σου.

ξανθό που δεν κιτρινίζει Istock Photo

Αν έχεις λογαριασμό στο Instagram, βάζουμε στοίχημα πως λάτρεψες το νέο platinum blonde hair look της Billie Eilish και έχεις αποθηκεύσει δεκάδες φορές τη selfie της. Όσο ωραία και να είναι όμως τα βαμμένα ξανθά μαλλιά, στη πραγματικότητα θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί το χρώμα τους αναλλοίωτο. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να κάνεις -και να μην κανεις- για να έχεις ένα υπέροχο ξανθό που δεν κιτρινίζει:

Δες επίσης: Τα κομμωτήρια άνοιξαν | Υιοθέτησε πριν από όλες τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά αυτής της σεζόν

Μυστικά για ξανθό που δεν κιτρινίζει

Χρησιμοποίησε μοβ σαμπουάν και conditioner

Τα μοβ σαμπουάν και conditioner είναι μια υποχρεωτική επένδυση για κάθε ξανθιά γυναίκα που θέλει να διατηρήσει όμορφο το χρώμα των μαλλιών της ανάμεσα στα ραντεβού στο κομμωτήριο. Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που είναι εμπλουτισμένα με μοβ χρωστικές aka τα silver shamppo και conditioners εξουδετερώνουν τους ανεπιθύμητους κίτρινους και πορτοκαλί τόνους στα μαλλία, ενισχύοντας άμεσα τη φωτεινότητα του χρώματος και αφήνοντάς τα καθαρά, απαλά και αναζωογονημένα. Είναι must.

Απόφυγε τα συχνά λουσίματα

Αν έχεις ανοιχτόχρωμα ξανθά μαλλιά καλό θα ήταν να περιορίζεις τα λουσίματα σε 1-2 φορές την εβδομάδα max. Πλένοντάς τα σε καθημερινή βάση θα επιδεινώσεις την ξηρότητα που τους έχει ήδη προκαλέσει το ντεκαπάζ, ενώ θα κάνεις το χρώμα να ξεθωριάσει πιο γρήγορα.

Κάνε συχνά touch ups

Το ξέρουμε ότι θέλεις όσο μπορείς να αποφεύγεις τα ραντεβού στο κομμωτήριο, για να κάνεις οικονομία, ωστόσο αφού αποφάσισες να βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά, τα συχνά touch ups είναι μονόδρομος. Σημείωσε λοιπόν στο ημερολόγιό σου να εφαρμόζεις μία φορά την εβδομάδα μια βαθιά ενυδατική μάσκα και να πηγαίνεις για φρεσκάρισμα στο κομμωτήριο κάθε 6 εβδομάδες.

Δες επίσης: Τα καλύτερα κουρέματα για σπαστά και ατίθασα μαλλιά

Προστάτευσε τα ξανθά μαλλιά σου

Ναι οι φήμες αληθεύουν: Η χλωρίνη και το νερό της θάλασσας μπορούν να επηρεάσουν τόσο την υγεία, όσο και το χρώμα των μαλλιών σου, κάνοντάς το να δείχνει πιο πράσινο. Για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου, φρόντιζε να παίρνεις μαζί σου ένα σπρέι με ένα μίγμα από νερό και λίγο μοβ conditioner, με το οποίο θα ψεκάζεις τα μαλλιά σου πριν πας για κολύμπι.

Η προστασία όμως δεν σταματά εκεί. Καθώς τα μαλλιά σου μετά το ντεκαπάζ είναι αρκετά επιρρεπή στο σπάσιμο, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις ένα heat protectant spray κάθε φορά πριν χρησιμοποιήσεις την πρέσα ισιώματος ή το ψαλίδι για μπούκλες, προκειμένου να τα προστατεύσεις από τη θερμότητα.

Μείωσε τη χρήση heat tools

Μιλώντας για heat tools, το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αλλά προσπάθησε να μειώσεις όσο μπορείς τη χρήση τους. Όταν τα χρησιμοποιείς, μην αυξάνεις τη θερμοκρασία πάνω από 175 βαθμούς Κελσίου ή διαφορετικά χρησιμοποίησε rollers που δεν ταλαιπωρούν λιγότερο τα μαλλιά.

Κάνε θεραπείες

Το ντεκαπάζ μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σου αδύναμα και εύθραυστα. Αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητο να επενδύσεις σε μία θεραπεία ενδυνάμωσης. Μία από τις αγαπημένες μας είναι φυσικά η δημοφιλής Olaplex No.3, την οποία χρησιμοπιοείς μόνο μία φορά την εβδομάδα για 10 λεπτά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ