Follow us

Άλλαξες skincare ρουτίνα και τώρα; Πότε να περιμένεις ότι θα δεις αποτέλεσματα στην επιδερμίδα σου;

Τα προϊόντα που χαρίζουν άμεσα αποτελέσματα κι εκείνα για τα οποία θα πρέπει να κάνεις υπομονή μερικές εβδομάδες ή ακόμα και μερικούς μήνες.

ομορφιά Istock Photo

Με την άνοδο της δημοτικότητας του online shopping αλλά και της συνεχόμενης ροής γρήγορου περιεχομένου στο TikTok, το φαινόμενο της "άμεσης ικανοποίησης", γνωστό και ως το φαινόμενο "instant gratification" είναι πλέον η νόρμα της εποχής. Όταν πρόκειται όμως για την περιποίηση της επιδερμίδας, το να περιμένεις άμεσα αποτελέσματα από τα προϊόντα σου είναι το λιγότερο απογοητευτικό, το περισσότερο μάλλον ουτοπικό. Ναι, υπάρχουν κάποια που χαρίζουν αποτελέσματα μέσα σε ένα βράδυ, αλλά στην πλειονότητά τους τα skincare προϊοντα απαιτούν υπομονή και συνέπεια στην εφαρμογή για να κάνουν τα μαγικά τους.

8 προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας που όντως φέρνουν αποτελέσματα

Το ήξερες ότι χρειάζεται περίπου ένας μήνας για να ολοκληρωθεί ο κύκλος ανανέωσης των κυττάρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας; Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα ενός προϊόντος εξαρτάται από το το πόσο βαθιά στο δέρμα προσπαθεί να στοχεύσει, καθώς και από τον μηχανισμό των δραστικών συστατικών του. Πάμε όμως να μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα:

Προϊόντα που χαρίζουν άμεσα αποτελέσματα

Ας ξεκινήσουμε από τα καλά νέα aka τα προϊόντα εκείνα που όντως χαρίζουν άμεσα αποτελέσματα. "Η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος αποτελείται από νεκρά κύτταρα και ενώ αυτά τα νεκρά κύτταρα δεν μπορούν να αλλάξουν, μπορείτε να τα κάνετε να φαίνονται καλύτερα άμεσα αλλά μόνο προσωρινά", λέει η δερματολόγος Dr. Jessie Cheung. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αν χρησιμοποιήσεις μια καλή ενυδατική κρέμα, μπορείς να κάνεις άμεσα την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο "γεμάτη" και νεανική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει η "αρχιτεκτονική" της. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική ή καταπραϋντική μάσκα προσώπου.

Μία ακόμα κατηγορία προϊόντων που μπορεί να χαρίσει άμεσα αποτελέσματα είναι τα απολεπιστικά: Καθώς απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, χαρίζουν άμεσα μια πιο λαμπερή όψη.

AHA και ΒΗΑ | Ο οδηγός της αρχάριας στη χημική απολέπιση

Προϊόντα που χαρίζουν αποτελέσματα μετά από 2-4 εβδομάδες

Αν έχεις σπυράκια, το να εφαρμόσεις μια μάσκα για ακνεϊκές επιδερμίδες ή μια ειδική θεραπεία -δυστυχώς- δεν πρόκειται να τα εξαφανίσει από τη μία στιγμή στην άλλη. Μπορεί να είναι σχεδιασμένες για να μειώνουν το περιττό σμήγμα και τη λιπαρότητα, ωστόσο δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την ακμή σε ένα βράδυ. Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες εφαρμογής για να δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Το ίδιο ισχύει κι αν άλλαξες πρόσφατα καθαριστικό προσώπου με σκοπό να μειώσεις την ακμή. Η χρήση του μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση νέας ακμής, αλλά για να δεις την παλιά να εξαφανίζεται, θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες.

Αυτές είναι με διαφορά οι καλύτερες μάσκες προσώπου για ακμή

Προϊόντα που χαρίζουν αποτελέσματα μετά από μήνες

Τα προϊόντα που περιέχουν δραστικά ενεργά συστατικά, όπως η ρετινόλη, απαιτούν μήνες εφαρμογής μέχρι να αποδώσουν καρπούς. Τα συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αλλά και εκείνα που καταπολεμούν την υπερμελάγχρωση δρουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας κι έτσι απαιτούν υπομονή και συνέπεια στη χρήση μέχρι να γίνουν αισθητά τα αποτελέσματά τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ