Follow us

5 ευρέως διαδεδομένες skincare συμβουλές που πρέπει να σταματήσεις να ακολουθείς

Σήμερα κιόλας.

οδοντόκρεμα στο πρόσωπο Istock Photo

Πριν από μερικά χρόνια, οι skincare ρουτίνες περιελάμβαναν απλά ένα cleanser, μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό. Με τη skincare κοινότητα στο Youtube να μεγαλώνει αστραπιαία, ολοένα και περισσότερες γυναίκες καταλήγουν να χρησιμοποιούν την επιδερμίδα τους σαν έναν λευκό καμβά πάνω στον οποίο κάνουν "πειράματα" με κάθε λογής skincare συμβουλές που βρίσκουν από άγνωστες πηγές στο διαδίκτυο. Ακολουθούν 5 από αυτές που δεν θα πρέπει να ακολουθείς ποτέ και ναι, η οδοντόκρεμα στο πρόσωπο είναι μία από αυτές:

Πώς να φαίνομαι πιο μικρή; Τα πιο κολακευτικά κουρέματα και οι καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ

Αν η επιδερμίδα σου σε "τραβάει" μετά τον καθαρισμό, σημαίνει ότι είναι καθαρή

Πολλές είναι οι γυναίκες που πιστεύουν πως η επιδερμίδα τους είναι καθαρή, μόνο αν νιώσουν αυτήν την sqeaky clean αίσθηση τραβήγματος. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι το cleanser είναι πολύ "σκληρό", με αποτέλεσμα μαζί με τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους, να απομακρύνει και τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, που είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της καλής της υγείας. Προτίμησε ένα balm ή ένα νερό micellaire για το πρώτο βήμα του διπλού καθαρισμού και ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν σε μορφή gel για το δεύτερο.

Η λιπαρή επιδερμίδα δεν χρειάζεται ενυδατική κρέμα

Όποιος άρχισε να διαδίδει αυτήν την συμβουλή, σίγουρα δεν είχε ιδέα από skincare. Οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα έχουν συχνά την εντύπωση πως αποκλείοντας την ενυδατική κρέμα από τη skincare ρουτίνα τους θα μειώσουν τη λιπαρότητα. Στην πραγματικότητα όμως έτσι κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Η επιδερμίδα νιώθει αφυδατωμένη με αποτέλεσμα να παράγει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος για να καλύψει τις ανάγκες της για ενυδάτωση κι κάπως έτσι να γίνεται τελικά ακομα πιο λιπαρή.

Η λύση δεν είναι λοιπόν να αποκλείσεις την ενυδατική κρέμα από τη ρουτίνα σου, αλλά να βρεις το προϊόν εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Αντί για μια πλούσια ενυδατική κρέμα, επίλεξε λοιπόν μια με ανάλαφρη gel υφή και αναζήτησε στη συσκευασία τις ενδείξεις oil free, matte και non comedogenic.

Οι καλύτερες spot θεραπείες για να εξαφανίσεις τα σπυράκια μέσα σε ένα βράδυ

Η οδοντόκρεμα στο πρόσωπο εξαφανίζει τα σπυράκια

Το ότι το είπε η Gigi Hadid δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμόσεις οδοντόκρεμα στο πρόσωπο για να καταπολεμήσεις την ακμή. Ναι, η οδοντόκρεμα όντως μπορεί να ξηράνει ένα σπυράκι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου; Φυσικά και όχι. Γενικά θυμήσου πως οτιδήποτε δεν έχει δημιουργηθεί για εφαρμογή στο πρόσωπο, δεν έχει καμία θέση στη ρουτίνα σου.

Η οδοντόκρεμα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό στην περιοχή και να την ξηράνει τόσο, που ο επιδερμίκός φραγμός να μην μπορεί να... κάνει τη δουλειά του aka να θεραπεύσει τελικά το σπυράκι. #NotWorthIt

Η Gigi Hadid έδωσε μία από τις χειρότερες skincare συμβουλές που έχουμε ακούσει

Δεν χρειάζεται να φοράς αντηλιακό αν δεν έχει ήλιο

Αν φοράς αντηλιακό μόνο όταν πηγαίνεις στην παραλία, να ξέρεις μας απογοητεύεις. Η εφαρμογή του αντηλιακού είναι το πιο σημαντικό βήμα στη skincare ρουτίνα σου και δεν θα πρέπει να το παραβλέπεις ποτέ, είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα. Τι σημαίνει αυτό; Η καθημερινή αντηλιακή προστασία, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, είναι η πιο ουσιαστική κίνηση αντιγήρανσης.

Και όχι, ο δείκτης προστασίας στην ενυδατική σου κρέμα ή την κρέμα BB, δεν αρκεί!

Τα φυσικά καλλυντικά είναι καλύτερα για την επιδερμίδα

Όχι απαραίτητα. Πολλά φυσικά καλλυντικά περιέχουν συστατικά, όπως φυσικά αρώματα και αιθέρια έλαια, που θα μπορούσαν εύκολα να προκαλέσουν ερεθισμούς και ερυθρότητα στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Αξίζει επίσης εδώ να σημειώσουμε πως το ότι ένα προϊόν περιέχει συνθετικά συστατικά δεν είναι πάντα κακό. Για παράδειγμα, δεν είναι μειονέκτημα το γεγονός ότι περιέχει συντηρητικά, αφού αυτά είναι που του χαρίζουν μεγαλήτερη διάρκεια ζωής, κάνοντάς το ασφαλές για χρήση ακόμα και μετά από μήνες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ